Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξενάγηση: Τρεις καμάρες και εφτά μπαλντάδες!

Το καλοκαίρι πέρασε και οι ομάδες Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Ηρακλείου επιστρέφουν με κάτι που ξέρουν να κάνουν καλά: Διοργανώνουν άλλη μια ξενάγηση, την 6η κατά σειρά για το 2017, με οδηγό την αρχαιολόγο Λιάνα Σταρίδα, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 το πρωί με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας.

Αυτή τη φορά θα ξεναγηθούμε στο ανατολικό μέρος του Ηρακλείου ξεκινώντας από τις Τρεις Καμάρες. Θα μάθουμε γιατί ονόμαζαν έτσι οι παλιοί τη σημερινή πλατεία Ελευθερίας, θα συναντήσουμε τον Πασά του Κάστρου να απολαμβάνει καϊμακλήδικο γκαϊφέ στο ύψωμα δίπλα στην πύλη του Λαζαρέτο... Θα ζήσουμε τιμές και δόξες στο Ηρώο Ηρακλείου, θα παρατηρήσουμε τους στοιβαγμένους πλίνθους μιας παλιάς ιστορίας... Ενός διαφορετικού Θεού... Αλλά η περιπλάνησή μας δε θα σταματήσει εκεί: Θα γνωρίσουμε τα εφτά τάγματα άγριων γενιτσάρων, τους λεγόμενους εφτά μπαλντάδες, που η οργή και η δίψα τους για δόξα και τιμή έπεσε σαν πέλεκυς βαρύς στον Χάνδακα...

Μετά την λήξη της ξενάγησης θα ακολουθήσει ένα ανοιχτό μάθημα βασικών κινήσεων στο Σκάκι, από το Σκακιστικό τμήμα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. Τόσο η ξενάγηση, όσο και το μάθημα σκάκι προσφέρονται εντελώς δωρεάν.

Διοργάνωση: Ομάδες Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Ηρακλείου Κρήτης.

Πληροφορίες στην σελίδα των διοργανωτών το facebook "Τα νέα των ομάδων ΚΚΘ Ηρακλείου" ή το 6979-525576.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services, από προηγούμενη ξενάγηση των ομάδων ΚΚΘ και της Λιάνας Σταρίδα στη Λεωφόρο Πλάνης.