Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεσιτάλ κορυφαίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ηράκλειο

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9 το βράδυ έχει μια ωραία εκδήλωση στην αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Κέντρου. 

Οι λάτρεις της μουσικής στο Ηράκλειο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία σπάνια εκδήλωση τον Ιανουάριο του 2024, καθώς ο καταξιωμένος αλτίστας Ηλίας Λιβιεράτος, πρώτος κορυφαίος της κρατικής ορχήστρας Αθηνών, ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με την ταλαντούχα πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα σε ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ βιόλας. 
 
Αυτό το αξέχαστο βράδυ υπόσχεται να είναι ένα ταξίδι μέσα στους αιώνες, παρουσιάζοντας αριστουργήματα μερικών από τους μεγαλύτερους συνθέτες στην ιστορία.
 
Τίτλος της βραδιάς είναι: "Ένα ταξίδι στο χρόνο και στα συναισθήματα".
 
Άφησε την ιατρική για τη μουσική!
 
Ο γεννημένος το 1991 και μεγαλωμένος στην Πρέβεζα, Ηλίας Λιβιεράτος είναι ο πρώτος κορυφαίος στις βιόλες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
 
Έχει διακριθεί με διεθνή βραβεία όπως το σουηδικό βραβείο Jan Wallander priset για το 2022 και το Antonín Dvořák Society Prize στο διεθνή διαγωνισμό Nedbal στην Πράγα της Τσεχίας.
 
Ο Πρεβεζάνος μουσικός σπούδασε στο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ (υπότροφος Συλλόγου Φίλων της Μουσικής), το Μόναχο και τη Στοκχόλμη με καθηγητές όπως οι C. Poppen, K. Flieder, , G. Zhislin, M.Seiler (ιστορική ερμηνεία), E. Nisbeth. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές του φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, διαδρομή που αποφάσισε να εγκαταλείψει χάριν της μουσικής.
 
Διετέλεσε κορυφαίος στο βιολί και τη βιόλα στη Λυρική Σκηνή, και εργάστηκε στην φιλαρμονική του Augsburg και την Καμεράτα. Ήταν επίσης μέλος της ευρωπαϊκής ορχήστρας Νέων.
 
Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με τον "θρύλο" της μπαρόκ μουσικής R. Göbel/ Vivaldi concertο για 3 βιολιά στη Σλοβενία και τον Γ. Πέτρου/Καμεράτα/6ο Βραδεμβούργιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε όργανα εποχής. Το 2022 ερμήνευσε ως σολίστ με την Κ.Ο.Α. τη sinfonia concertante του Mozart, εκτέλεση που ηχογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε στο Μ.Μ.Α.
 
Το 2022 ξεκίνησε μια σειρά συνεργασιών με τον σπουδαίο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο , πρώτα τον Απρίλιο σε κουαρτέτα Brahms, σε φιλανθρωπική συναυλία για το μαιευτήριο της Μαριούπολης στην Ουκρανία, και ύστερα τον Ιούνιο ως σολίστ μαζί του στην sinfonia concertante του Mozart. Η καρποφόρα αυτή συνεργασία συνεχίζεται με προγραμματισμένες συναυλίες και ηχογραφήσεις και το 2023-24.
 
Παίζει σε βιόλα των Giuseppe, Antonio & Giovanni Gagliano του 1800 (χορηγία της Handelsbanken Sverige και έπαθλο του Jan Wallander priset).
 
Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων αξίας 12€ και 10€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30 - 14:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30 - 14:00 & 17:30 - 20:30, τηλ. 2813409247).
● Ηλεκτρονικά από εδώ.
● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
 
www.voltarakia.gr
 
Photo by: Maria Grammatikou Photography

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις, τα ρεσιτάλ, οι μουσικοί ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.