Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραδιά Ελληνικού ροκ: Tribiute στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10 το βράδυ έχει συναυλία Ελληνικού ροκ με τους "Ήχος Ανοχής" στο Rock 'n' Roll Stone μπαρ (οδός Αγιοστεφανιτών 19) στο κέντρο του Ηρακλείου.
 
Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον πρίγκιπα του ροκ με τίτλο: "Παύλος Σιδηροπουλος, 33 χρόνια μετά, Live Tribute".
 
Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Σιδηρόπουλος από την πλευρά της μητέρας του Τζένης ήταν Κρητικός και μάλιστα άνηκε στη μεγάλη οικογένεια των Αλεξίου!
 
Η μητέρα του Παύλου, Ιωάννα (Τζένη), γεννήθηκε το 1924 στο Ηράκλειο. Πατέρας της ήταν ο Ραδάμανθυς Αλεξίου και μητέρα της η Αναστασία Αλεξίου το γένος Ζορμπά.
 
Ο Σιδηρόπουλος, λοιπόν, υπήρξε:
 
* Δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά.
* Δευτερανηψιός της Έλλης Αλεξίου (πεζογράφος και παιδαγωγός), της Γαλάτειας Καζαντζάκη (λογοτέχνης και πρώτη σύζυγος του Νίκου Καζαντζάκη) και του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Λευτέρη Αλεξίου.
* Ανηψιός του φημισμένου φιλόλογου και αρχαιολόγου Στυλιανού Αλεξίου.
* Εγγονός του Στυλιανού Αλεξίου, λόγιου και εκδότη εφημερίδων του Ηρακλείου.
 
Περισσότερα για την Κρητική καταγωγή του Παύλου Σιδηρόπουλου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν σε παλαιότερη ανάρτησή μας εδώ.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία: Ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα θέατρα, τα σινεμά, κι όλα τα νέα τα καλά, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.