Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χειμωνιάτικο live "Aφρομαντινάδες"

Οι "Αφρομαντινάδες" επιστρέφουν για ένα χειμωνιάτικο live στο Ηράκλειο Κρήτης, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 8 το βράδυ, στην "Υπόγα" (οδός Έβανς 83-85).

Στη σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές αναφέρουν: "Οι Αφρομαντινάδες είναι ένα σχήμα που παντρεύει αφρικανικά και ελληνικά παραδοσιακά όργανα και ακούσματα με ζωντανές σύγχρονες μαντινάδες και Rap. Ο Λευτέρης Γρηγορίου παίζει τη δυτικοαφρικάνικη άρπα (ngoni), την ασκομαντούρα, το όργανο των βοσκών από την Κρήτη και αφρικάνικα κρουστά (Djembe).  Μας παρουσιάζει και μας καλεί να συμμετέχουμε σε δικές του συνθέσεις σε στίχο και μουσική. Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος με το λαούτο του συνοδέυει και προσθέτει τις κοντυλιές του πάνω στους ρυθμος της άρπας καθώς και δικές του μαντινάδες και μελωδίες. Επίσης μας παρουσιάζει το πρωτόγνωρο για τα μέρη μας Kologo, ένα αφρικανικό δίχορδο λαούτο από τη φυλή Fra fra στα βόρεια της Γκάνας.
 
Ετοιμαστείτε να συμμετέχετε, φέρνοντας τις μαντινάδες σας, να τραγουδήσετε και να χορέψετε μαζί μας".
 
Συνεισφορά για τους μουσικούς 5 εως 10 ευρώ.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία: Λευτέρης Γρηγορίου και Δημήτρης Αθανασόπουλος.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα θέατρα, τα σινεμά, κι όλα τα νέα τα καλά, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.