Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Το έκτο πάτωμα" για 7 παραστάσεις στο Ηράκλειο

Τριάντα δύο χρόνια μετά την θρυλική πλέον παρουσίασή του στο θέατρο «Περοκέ» (1991-92) ο Γιώργος Βάλαρης σκηνοθετεί και αναβιώνει τη μουσική παράσταση «Το έκτο πάτωμα».

Η παράσταση αυτή παρουσιάζεται και στο Ηράκλειο στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" από την Τετάρτη 6 ως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
 
Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, στις 20.30
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στις 21.15
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, στις 21.15
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στις 18.00 & στις 21.15
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στις 18.00 & στις 21.15
 
Με τους Υρώ Μανέ, Δημήτρη Πιατά και Ελένη Καστάνη μεταξύ άλλων.

Εισιτήρια από 15 ως 25 ευρώ και ηλεκτρονική προπώληση εδώ.

Λίγα λόγια για το έργο: "Η υπόθεση του έργου διαχρονική και ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα. Την δεκαετία του '30 οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, ζουν χτυπημένοι από την κρίση της εποχής. Η καθημερινότητα των ενοίκων του έκτου Πατώματος, ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τους ατελείωτους καυγάδες, τα συνεχή περιστατικά, αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του.
 
Όνειρα μικρά και μεγάλα, όνειρα που δίνουν σε κάθε άνθρωπο τη δύναμη να αντέξει τις δυσκολίες της καθημερινότητάς. Μόνο που μέσα στην πορεία του έργου, οι ήρωες θα συνειδητοποιήσουν ότι πάνω και πέρα από τα όνειρα -που δυστυχώς τόσο σπάνια γίνονται πραγματικότητα- υπάρχει η αγάπη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αίσθηση ότι παραμένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και μόνο μέσα από αυτή την αίσθηση μπορούμε να βγούμε αληθινοί νικητές στο παιχνίδι της ζωής".
 
Συγγραφέας: Αλφρέντ Ζερί
Διασκευή: Άννα Παναγιωτοπούλου - (Πλάτων Μαυρομούστακος)
(Γιώργος Βάλαρης και ο θίασος)
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Χάρης Σουλιώτης
 
Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης): Υρώ Μανέ (Ζερμαίν Λεσκαλιέ), Κώστας Μακεδόνας (Μαξ Λεσκαλιέ), Ελένη Καστάνη (Κυρία Μαρέ), Δανάη Λουκάκη (Ζαν), Μαριαλένα Ροζάκη (Εντβίζ Οσπώ), Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν (Ζοζό), Βασίλης Αθανασόπουλος (Ζονβάλ), Σταύρος Παρχαρίδης (Γιατρός), Ευαγγελία Μουμούρη (Η κυρία με τα γκρι) και ο Δημήτρης Πιατάς (Οσπώ)
 
Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι «Το Πνεύμα του Έκτου Πατώματος»
 
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Δημήτρης Κίκλης
Ακουστικό μπάσο: Αποστόλης Παρασκευαίδης
Ακορντεόν: Άρτεμις Βαβάτσικα
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία των πρωταγωνιστών της παράστασης.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα θέατρα, τα σινεμά, κι όλα τα νέα τα καλά, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.