Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιορτή κρεμμυδιού στους Κασσάνους!

Στους Κασσάνους παράγονται εξαιρετικής γεύσης κρεμμύδια, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος για δεύτερη συνεχή χρονιά, συνεχίζοντας τις προσπάθειες εξωστρέφειας, θα προσπαθήσει να αναδείξει αυτό το εξαιρετικής ποιότητας αγροτικό προϊόν του χωριού, το κρεμμύδι. Να δοθεί η ευκαιρία σε όσους παρευρεθούν, να το γνωρίσουν, να το δοκιμάσουν. Να μιλήσουν με τους παραγωγούς του χωριού, να προμηθευτούν κρεμμύδια και να μάθουν για την βιολογική καλλιέργεια με την οποία παράγεται.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, διοργανώνεται την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ στους Κασσάνους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, η «2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνων «Ο Αφέντης Χριστός», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του Δήμου, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα Κασσανιώτικα κρεμμύδια, προσφορά των ντόπιων παραγωγών του χωριού, μαγειρεμένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους από εκλεκτούς μαγείρους που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση και που θα τα ετοιμάζουν κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: "Στην εκδήλωση θα φιλοξενήσουμε την καταξιωμένη στο χώρο της γαστρονομίας κα Μυρσίνη Λαμπράκη και chef από το κέντρο Γαστρονομικών & Τουριστικών σπουδών Culinary Studies Center του κ. ΝτίνουΤσίχλα, οι οποίοι και θα μας μυήσουν σε όλα τα γαστρονομικά μυστικά του κρεμμυδιού!

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν εκθετήρια του τοπικού προϊόντος, για να έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες να προμηθευτούν την ποσότητα των κρεμμυδιών που επιθυμούν. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους αναμνηστικές συσκευασίες με κρεμμύδια. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλο Κρητικό γλέντι όπου θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Δημήτρη και Μιχάλη Κουνάλη".

www.voltarakia.gr