Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδρομές στο μέρος που ανοίγει μια φορά το χρόνο!

Υπάρχει ένα μέρος στην Κρήτη, το οποίο δεν μπορούμε να επισκεφτούμε όποτε θέλουμε. Πρόκειται για ένα μέρος, το οποίο μπορούμε να επισκεφτούμε μόνο μια φορά το χρόνο. Είναι το ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, στα βράχια του οποίου είναι φωλιασμένο το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτη.

Ο Άγιος Ισίδωρος βρίσκεται στο βορειοανατολικότερο σημείο της Κρήτης, 32 χλμ ανατολικά της Σητείας και 99 χλμ ανατολικά του Αγίου Νικολάου. Φυσιολάτρες και πιστοί, όμως, μπορούν να το επισκεφθούν όμως μόνο κατά το διήμερο που πανηγυρίζει ο ναός στις 3 και 4 Φεβρουαρίου. Αυτό συμβαίνει, καθώς το εκκλησάκι του βρίσκεται εντός στρατιωτικής εγκατάστασης (ναυτική βάση) που ανοίγει τις πύλες της μόνο μια φορά το χρόνο.
 
Της ευκαιρίας αυτής σπεύδουν να επωφεληθούν όχι μόνο οι πιστοί, μα και οι φυσιολάτρες της Κρήτης. Προσέρχονται στη γιορτή για να απολαύσουν ένα μοναδικό τοπίο άγριας φυσικής ομορφιάς με χαμηλή βλάστηση, σμιλεμένο από την αλμύρα και τους αέρηδες... Πολλοί από τους επισκέπτες συνδυάζουν την εκδρομή τους στον Άγιο Ισίδωρο με τη συλλογή χόρτων και αγριαγκινάρων που φύονται κατά χιλιάδες στην περιοχή.
 
Η γιορτή του Αγίου Ισίδωρου πλησιάζει...
 
Το Terra Santa Travel διοργανώνει δύο εκδρομές από το Ηράκλειο προς το Κάβο Σίδερο για το πανηγύρι του Αγίου Ισιδώρου.
  
Συγκεκριμένα διοργανώνει:
 
* Τη γνωστή μονοήμερη εκδρομή το Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, ανήμερα της εορτής.
 
* Αλλά και ένα ωραίο διημεράκι στην πανέμορφη επαρχία Σητείας από την παραμονή.
 
Ακολουθούν αναλυτικά λεπτομέρειες για κάθε μια από τις δύο αυτές ωραίες εκδρομές.
 
Μονοήμερη εκδρομή στο Κάβο Σίδερο την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
 
Η συμμετοχή ανά άτομο είναι 20 ευρώ και το πρόγραμμα προβλέπει: "Αναχώρηση στις 06.00 το πρωί για τη Σητεία για το πιο Β.Α. άκρο της Κρήτης. Επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου, το οποίο βρίσκεται μέσα στη Ναυτική Βάση που ανοίγει μια φορά το χρόνο. Θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία παρουσία των αρχών της Βάσης και του Ηγούμενου της Μονής Τοπλού. Μετά το τέλος της λειτουργίας αναχώρηση για την Μονή Τοπλού με τις μοναδικές εικόνες του 15ου αιώνα. Στη συνέχεια θα πάμε στην ωραία αμφιθεατρική πόλη της Σητείας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα. Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας στάση για καφέ στη Νεάπολη. Επιστροφη στο Ηράκλειο".
 
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
 
* Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης
* Συνοδός του γραφείου
 
Διήμερη εκδρομή σε Σητεία και Κάβο Σίδερο το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
 
Η συμμετοχή ανά άτομο είναι 85 ευρώ και το πρόγραμμα προβλέπει: "Αναχώρηση για τη  Σητεία πατρίδα του Μύσωνα, ενός από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, αλλά και του ποιητή του Ερωτόκριτου Βιτσέντζου Κορνάρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη στην ωραία αμφιθεατρική πόλη της  Σητείας. Διανυκτέρευση. (Προαιρετική διασκεδαση)
 
Για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου προβλέπεται πρωινό και αναχώρηση για το βορειοανατολικότερο άκρο της Κρήτης, όπου μέσα στη Ναυτική Βάση τελείται μια φορά το χρόνο η λειτουργία του Αγίου Ισιδώρου στο φερώνυμο εκκλησάκι. Παρουσία των αρχών της Βάσης και του Ηγουμένου της Μονής Τοπλού θα παρακολουθήσουμε τον πανηγυρικό εσπερινό. Μετά το τέλος της λειτουργίας θα επισκεφθούμε την Μονή Τοπλού  με τις μοναδικές εικόνες του 15ου αιώνα. Στη συνέχεια, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το Ηράκλειο, κάνοντας στάση στο γραφικό Άγιο Νικόλαο.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για κρατήσεις θέσεων να επικοινωνούν με το Terra Santa Travel:
 
Γούβες 70014
 
Τηλέφωνα: 28970 42609 και 6946 082751, fax: 28970 42569
 
email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
web: www.terrasantatravel.gr
 
Αν θέλετε να μάθετε πως περάσαμε στον Άγιο Ισίδωρο όταν είχαμε πάει εμείς, μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο και να δείτε τις φωτογραφίες μας ΕΔΩ.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία από την εορτή του Αγίου Ισιδώρου: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved