Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδρομή στο φαράγγι της Σαμαριάς!

Μια εκδρομή που πρέπει να κάνει ο καθένας μας τουλάχιστον μια φορά στη ζωή!

Πρόκειται για την εκδρομή στο φαράγγι της Σαμαριάς, στο δεύτερο μεγαλύτερο φαράγγι, μετά το φαράγγι του Βερμόντ στη Γαλλία. Η διάσχισή του αποτελεί εμπειρία ζωής, που γεμίζει το μυαλό με εικόνες μοναδικές.

Τι λέτε, πάμε; Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Terra Santa Travel διοργανώνει για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 μονοήμερη εκδρομή από το Ηράκλειο στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα μάθουμε λεπτομέρειες για την εκδρομή αυτή, αλλά και χρήσιμες συμβουλές για όσους επιθυμούν να διασχίσουν το φαράγγι είτε αυτήν, είτε μια επόμενη φορά...

Περιγραφή της εκδρομής από τους διοργανωτές: "Ελάτε να περπατήσουμε στο Φαράγγι Σαμαριάς το εντυπωσιακότερο της Κρήτης. Το τοπίο είναι μοναδικό και η διάβασή του ανεπανάληπτη εμπειρία. Ελάτε μαζί μας σ' ένα τόπο που διατηρεί την αυθεντικότητα του: Με τραχιές βουνοπλαγιές, αχανή φαράγγια, μαγευτικές παραλίες, θρύλους και κάστρα. Σ' ένα τόπο αξέχαστο!

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Οροπέδιο του Ομαλού. Άφιξη στο Ξυλόσκαλο, κάνοντας μια μικρή στάση για καφέ, και θα μπούμε στο φαράγγι με τον έμπειρο οδηγό μας. Το φαράγγι ξεκινά από το Ξυλόσκαλο και μετά από πορεία 5-6 ώρες ανάλογα το ρυθμό σας καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρούμελη. Η περιήγηση στο (Φάραγγα) θα σας μαγέψει και θα δικαιώσει την επιλογή σας σας να το περπατήσετε. Ελεύθερος χρόνος στην Αγία Ρούμελη για μπάνιο και φαγητό και επιβίβαση στο πλοίο για Σφακιά όπου θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στο Ηράκλειο".

Τιμή συμμετοχής κατ' άτομο 28 ευρώ.

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται:

• Κλιματιζόμενο πούλμαν
• Ξεναγός με εμπειρία στο φαράγγι
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

• Είσοδος φαραγγιού
• Εισιτήριο πλοίου

Στη συγκεκριμένη εκδρομή οι συμμετέχοντες καλούνται να κάνουν πεζοπορία 18 χιλιομέτρων. Ως εκ τούτου πρέπει να είναι υγιείς και ξεκούραστοι.

Μαζί τους πρέπει να έχουν καπέλο, τροφή (ξηρούς καρπούς – φρούτα - μπάρες δημητριακών - παστέλι), καπέλο, μαγιό και παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία τόσων χιλιομέτρων.

Νερό δεν χρειάζεται να κουβαλάμε πολύ. Αν έχουμε μαζί μας ένα μπουκαλάκι, μπορούμε να το γεμίζουμε στις πηγές με το νερό που θα βρίσκουμε κατά μήκος της διαδρομής.

Αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε κάποιο κατσίκι κρι-κρι. Αν βγούμε νωρίς από το φαράγγι θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στα ολόδροσα νερά της Αγίας Ρουμέλης! Θα αναζωογονηθούμε και θα βοηθήσουμε το σώμα να επανέλθει μετά από την πρόκληση των 18 χιλιομέτρων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για κρατήσεις θέσεων να επικοινωνούν με το Terra Santa Travel

Γούβες 70014

Τηλέφωνα: 28970 42609 και 6946 082751, fax: 28970 42569

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.terrasantatravel.gr

Φωτογραφία από το φαράγγι:  Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα καλά και χρήσιμα νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.