Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδρομή στο σπίτι του βοσκού και στ' Ανώγεια!

Μια χειμωνιάτικη εκδρομή ξεχωριστή διοργανώνεται για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 από το Ηράκλειο στα Ανώγεια και στο "Σπίτι του Βοσκού".

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί για τα όρη που είναι όμορφα όλες τις εποχές και θα επισκεφθούν το "Σπίτι του βοσκού".

Εκεί θα μυηθούν στον τρόπο ζωής του βοσκού και στην παραγωγή τυριού, ενώ θα πιούν ζεστό τσάι του βουνού και θα δοκιμάσουν τις σαρικόπιτες που θα έχουν φτιάξει όλοι μαζί.

Ας πάμε, όμως, τώρα να δούμε όλοι μαζί το πρόγραμμα αυτής της ωραίας εκδρομής που διοργανώνει το Terra Santa Travel:

Ανώγεια - Κρανιώτικο Αόρι - Σπιτι του Βοσκού.

Σα θες να νιώσεις τ' αοριού τον καθαρό αέρα έλα στο "Σπίτι του Βοσκού" στην Κράνα παραπέρα.

Μονοήμερη εκδρομή Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

«Αυτή την Κυριακή θα αναχωρήσουμε για το πιο ξακουστό χωριό του Ρεθύμνου που μας προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία ορεινής Κρήτης. Εδώ, στην "Άνω Γη" του Ψηλορείτη, θα επισκεφθούμε στο Κρανιώτικο Αόρι το Σπίτι του Βοσκού, όπου οι νέοι θα μάθουν και οι παλιοί θα θυμηθούν τον τρόπο ζωής του βοσκού, την παραγωγή τυριού και πολλά άλλα. Θα πιούμε το τσάι μας και θα δοκιμάσουμε σαρικόπιτες που θα τις φτιάξουμε όλοι μαζί.

Στη συνέχεια θα κατέβουμε στον οικισμό Ανωγείων και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο Περαχώρι. Εκεί μπορείτε να δείτε το πατρικό σπίτι του Νίκου Ξυλούρη, το μουσείο λαϊκής τέχνης του Μιχάλη Σκουλά (Γρυλιού) και στην κεντρική πλατεία του χωριού, κάτω από το δημαρχείο, υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Ανωγείων. Είναι ένας δίκλιτος καμαροσκέπαστος ναός, το νότιο κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και το βόρειο στα Εισόδια της Θεοτόκου. Το νότιο κλίτος φέρει τοιχογραφικό διάκοσμο του 14ου αιώνα. Εντυπωσιακή και σπάνια είναι η τοιχογραφία της Παναγιάς Γλυκοφιλούσας, γνωστή και ως "Παραμυθιά". Ιδιαίτερο είναι και το παλαιό ξύλινο τέμπλο. Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο Ηράκλειο».

Τιμή ατόμου €28

Περιλαμβάνονται:

* Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν

* Συνοδός του γραφείου

* Είσοδος - τσάι - σαρικόπιτες στο Σπίτι του Βοσκού

* Ασφάλεια αστικής ευθύνης     

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για κρατήσεις θέσεων να επικοινωνούν με το Terra Santa Travel:

Γούβες 70014

Τηλέφωνα: 28970 42609 και 6946 082751.

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.terrasantatravel.gr

www.voltarakia.gr  

Φωτογραφία από το Σπίτι του Βοσκού.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι ωραίες εκδρομές, οι κοντινές κι οι μακρινές, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.