Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυριακάτικη εκδρομή που θα θυμόμαστε για καιρό!

Μία θέα που κόβει την ανάσα. Ένα εκκλησάκι μοναδικό στην Κρήτη. Ένα χωριό στο οποίο σύχναζαν μεγάλες προσωπικότητες στο παρελθόν. Πρόκειται για τα τρία βασικά στοιχεία της εκδρομής που μπορεί να μας αναζωογονήσει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023. Διοργανώνεται από τον πεζοπορικό σύλλογο "Δρόμοι Ζωής" και αναχωρεί από το Ηράκλειο.

Οι συμμετέχοντες θα βρεθούν στο μικρό οροπέδιο του Νήσιμου, το οποίο βρίσκεται 55 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, σε υψόμετρο 890 μέτρων. Η ονομασία "Νήσιμος" προέρχεται (πιθανότατα) από το όνομα του μαθητή του Αποστόλου Παύλου Ονήσιμου, στο όνομα του οποίου πιθανά να υπήρχε παλαιότερα ναός.
 
Εκεί, στη δυτική πλευρά του οροπεδίου αυτού, υπάρχει το πέτρινο εκκλησάκι της Αγίας Αριάδνης, το μοναδικό εκκλησάκι σε όλη την Ελλάδα, που είναι αφιερωμένο την Αγία με το αρχαίο μινωικό όνομα. Αναγέρθηκε απο τον Τζερμιαδιανό οδοντίατρο Μανόλη Σπανάκη στη μνήμη της μητέρας του.
 
Επίσης, οι συμμετέχοντες στην εκδρομή της Κυριακής θα απολαύσουν μια θέα που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, μια θέα μοναδική προς της Κρήτης τη βόρεια ακτογραμμή.
 
Τελευταίος σταθμός της εκδρομής είναι το χωριό των διανοούμενων Κράσι. Ο Νίκος Καζαντζάκης είχε περάσει πολλά καλοκαίρια εκεί, στο πατρικό της πρώτης του συζύγου Γαλάτειας Αλεξίου, ποιήτριας και συγγραφέως. Οι δυό τους καλούσαν και φιλοξενούσαν μεγάλες προσωπικότητες της διανόησης και της λογοτεχνίας, όπως π.χ. τον Κώστα Βάρναλη, με τον οποίο κάθονταν το καλοκαίρι κάτω από τη σκιά του υπεραιωνόβιου πλάτανου για να βεγγερίσουν, για να κουβεντιάσουν και να εμπνευστούν...
 
Πρόκειται για τον ίδιο πλάτανο που το 2011 ανακηρύχθηκε με προεδρικό διάταγμα ως διατηρητέο μνημείο της φύσης.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση των διοργανωτών για την ωραία αυτή εκδρομή: "Μινωικό Ιερό Κορυφής, μικρό οροπέδιο (Νήσιμος), με την μοναδική στην Κρήτη εκκλησία της Αγίας Αριάδνης, το κλασικό οροπέδιο που όλοι γνωρίζουμε (Λασιθίου), μονοπάτι Ε4, κορυφή διπλή στα 1141 μ. με μοναδική θέα. 
 
Ότι μπορεί και χωράει ο νους τ’ ανθρώπου, όλη η βόρεια ακτογραμμή στο πιάτο! 
Αυτό το τελευταίο κρατήστε το, θα μας χρειαστεί... και ακριβώς από κάτω, βρύση στα 1035 μ. (βιτζιλόβρυση) για να ξεδιψάσουμε και να απολαύσουμε το αγνάντεμα. 
 
Πεζοπορία με το παρεάκι των Δρόμων Ζωής κι εσείς το σκέφτεστε ακόμη;
 
Ελεύθερος χρόνος στο τελείωμα της πορείας μας στο γραφικό χωριό Κράσι, με τον αιωνόβιο πλάτανο να δεσπόζει στην πλατεία και τα γραφικά ταβερνάκια.
 
Ώρες πορείας 3:30 Β.Δ. 1 
 
Αναχώρηση  από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 8 το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου 2023.
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μόνο στα: 2816 007430 & 6947 504650. 
Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00 & 18:00-21:00.
 
Με φυσική παρουσία μας βρίσκετε εδώ.
 
Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.
 
Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.
 
Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας από το site μας www.dromoizois.gr
 
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής". 
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία των "Δρόμων Ζωής" από την κορυφή της εκδρομής.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδρομές ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.