Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδρομή σε άγνωστο Κούλε του Νομού Ηρακλείου

Γνωρίζουμε πως εκτός από τον Κούλε του Ηρακλείου, υπάρχει κι άλλος Κούλες στο Νομό Ηρακλείου; Πρόκειται για τον Κούλε της Γραμμένης που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είχε φιλοξενήσει κατοίκους του Μαγαρικαρίου στην Κατοχή όταν οι Γερμανοί κατέστρεψαν το χωριό τους.

Τον Κούλε αυτό θα γνωρίσουν από κοντά όσοι συμμετάσχουν στην επόμενη εκδρομή του πεζοπορικού συλλόγου "Δρόμοι Ζωής" που θα γίνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.
 
Με αναχώρηση από το Ηράκλειο, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ατενίσουν τον ορίζοντα από την κορυφή "Κάρταλος" στα 714 μέτρα και να ανάψουν ένα κεράκι στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται εκεί.
 
Ας διαβάσουμε τώρα αναλυτικά πως περιγράφεται η ωραία αυτή εκδρομή από τους διοργανωτές: "Τα σύνορα 2 νομών (Ηρακλείου – Ρεθύμνης) θα αποτελέσουν την αφετηρία της επόμενης πεζοπορίας των Δρόμων Ζωής, με πρώτο επισκέψιμο σημείο το φρούριο της Γραμμένης (Κούλες), από τις πολεμίστρες του οποίου, άλλοτε οι Οθωμανοί επόπτευαν (εξαιτίας της περίοπτης θέσης του) την γύρω περιοχή, ενώ τώρα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει (και να φωτογραφήσει) μεγάλο μέρος της νότιας Κρήτης!
 
Στη συνέχεια από επαρχιακούς δρόμους, χωματόδρομους αλλά και μονοπάτια, θα επισκεφθούμε τη διπλανή κορυφή Κάρταλος 716 μ. και το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού. Η θέα αποζημιώνει με το παραπάνω, αφού ανεμπόδιστα αγναντεύουμε Ψηλορείτη, Κέδρο, Αστερούσια, κάμπο Μεσσαράς και νότιο Κρητικό πέλαγος. Κατηφορίζουμε ομαλά για να καταλήξουμε στο Λαγολιό 180 μ.
 
Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για καφέ ή φαγητό στην ευρύτερη περιοχή (και διατάσεις – μην τις ξεχνάμε)!
 
Ώρες πορείας 4:30 Β.Δ. 1
 
Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 8 το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023.
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μόνο στα τηλέφωνα: 2816 007430 & 6947 504650. Με φυσική παρουσία μας βρίσκετε εδώ.
 
Ώρες επικοινωνίας από Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00 με 14:00 & 18:00 με 21:00.
 
Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.
 
Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.
 
Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας από το site μας www.dromoizois.gr ή/και κάνοντας like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθώντας μας.
 
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής".
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία του Κούλε της Γραμμένης από τη σελίδα που διατηρούν στο facebook oι "Δρόμοι Ζωής".

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδρομές, οι κοντινές και οι μακρινές, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.