Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεζοπορική εκδρομή στη Μαγεύτρα

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει για την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 πεζοπορία που ακολουθεί την διαδρομή Μαγεύτρα – Κοπροκεφάλες – Λιμνάκαρο – Οροπέδιο Λασιθίου. 

Την εκδρομή περιγράφουν οι διοργανωτές ως εξής: "Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τη θέση Ζερβόλακος ( 1240 μ.) νοτιοδυτικά από το χωριό Καμινάκι Λασιθίου. Θα ανέβουμε από υποτυπώδες μονοπάτι την πλαγιά μέχρι την κορυφή Μαγεύτρα (1.438 μ.). Στη συνέχεια θα κινηθούμε σε μία όμορφη κορυφογραμμή με υπέροχη θέα τα ψηλά Λασιθιώτικα όρη, το Λιμνάκαρο και το οροπέδιο Λασιθίου. Θα περάσουμε από τις κορυφές της Κοπροκεφάλας, την Μεγάλη Κορυφή 1309 μ και θα συναντήσουμε το Ε4 στο Λιμνάκαρο το οποίο θα ακολουθήσουμε μέχρι το χωριό Άγιος Γεώργιος. Στη συνέχεια από αγροτικό δρόμο διασχίζουμε το Οροπέδιο Λασιθίου μέχρι το Τζερμιάδων, που είναι ο τελικός προορισμός μας. Στο Τζερμιάδων έχουμε στη διάθεσή μας ελεύθερο χρόνο.
 
Επικεφαλής: Αναγνωστόπουλος Γιώργος
Ώρες πορείας: 6
Ωρα αναχώρησης: 8 από το ΚΤΕΛ Χανιώπορτας.
 
Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ κατά την διάρκεια της πεζοπορίας.
 
Σε όλες τις μετακινήσεις με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ με την επίδειξη φοιτητικού η μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους.
 
Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10 μ.μ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.
 
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στο τηλέφων: 2810-344588.
 
Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά εδώ.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία της Μαγεύτρας από τον Πεζοπορικό.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδρομές, οι κοντινές και οι μακρινές, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.