Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεζοπορικές εξορμήσεις στον Ψηλορείτη

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει δύο πεζοπορικές εξορμήσεις στον Ψηλορείτη: Μία μονοήμερη την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και μία διήμερη το Σάββατο  30 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Α.  Λάκος Μυγερού – Ψηλορείτης
Από τη Λάκκα του  Μιγερού ακολουθούμε το πέτρινο μονοπάτι έχοντας υπέροχη θέα τις κορυφές των Ταλαίων Ορέων και το Κρητικό πέλαγος. Ανεβαίνουμε στα 2150 μ. και συναντάμε το μονοπάτι Ε4, το οποίο ακολουθούμε με δυτική πορεία και μας οδηγεί στην ψηλότερη κορυφή του Ψηλορείτη και ολόκληρης της Κρήτης, τον Τίμιο Σταυρό (2456 μ.) , όπου έχουμε θέα όλη την Κρήτη.
Απολαμβάνουμε τη μοναδική θέα και επιστρέφουμε έχοντας δεξιά μας το Ν. Κρητικό πέλαγος και αριστερά μας το Κρητικό Πέλαγος. Επιστέφουμε, με φόντο τα Ταλαία Όρη, στη Λάκκα του Μιγερού ακολουθώντας το καλογραμμένο μονοπάτι.
 
Επικεφαλής: Θοδωρής Τσιγκένης
Αναχώρηση: 7 πμ από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας
Επίπεδο δυσκολίας: Μπλε
 
Το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Φοιτητές /τριες & μαθητές/τριες 5 ευρώ  με την επίδειξη φοιτητικού η μαθητικού πάσου. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους. Ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής εδώ
 
Β. Διάσχιση Ψηλορείτη
Διασχίζοντας την Κρήτη με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου. Διάσχιση Ψηλορείτη διαδρομή Δ13
Σάββατο: Αναχώρηση στις 8 το πρωί από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας. Πεζοπορία από το οροπέδιο της Νίδας ( 1360 μ.) εκτός μονοπατιού μέχρι τη θέση ‘Νικολάκι Χαράκι΄ και στη συνέχεια ανάβαση στην κορυφή Μαύρη ( 1980 μ.). Περπατάμε στην κορυφογραμμή της Σέλας του Διγενή μέχρι το ανατολική κορυφή ( 1960 μ.) με την υπέροχη θέα. Κατεβαίνουμε από στοιχειώδες μονοπάτι μέχρι το Σκαρονερό και ανεβαίνουμε στην κορυφή Χάμπαθα ( 1983 μ.). Διανυκτέρευση στο μιτάτο κάτω από τα Χάμπαθα.
Ώρες πορείας : 7
Κυριακή : Αναχώρηση από τα Χάμπαθα ( 1900 μ.) και από μονοπάτι ανεβαίνουμε στην κορυφή Αγκαθιάς ( 2425 μ.) και στην ψηλότερη κορυφή της Κρήτης , Τίμιος Σταυρός (2.456μ). Κατηφορίζουμε από το μονοπάτι Ε4 μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Ρεθύμνου ( 1500 μ.) και στη συνέχεια από κατηφορικό μονοπάτι στο χωριό Φουρφουράς ( 440 μ.).
Ώρες πορείας : 9
Οι συμμετέχοντες μεταφέρουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τον εξοπλισμό που θεωρούν απαραίτητο  για  διανυκτέρευση σε υψόμετρο 1900 μ. Υπάρχει δυνατότητα παροχής φαγητού και νερού στο μιτάτο.
 
Επικεφαλής : Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Ώρα Αναχώρησης : 8 π.μ  ΚΤΕΛ Χανιώπορτας
Κόστος συμμετοχής : 30 ευρώ
Ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής εδώ.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές: "Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ κατά την διάρκεια της πεζοπορίας
Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή 10 μ.μ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10 μ.μ. στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588".
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία του Πεζοπορικού από παλαιότερη εκδρομή στον ίδιο προορισμό.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδρομές, οι κοντινές και οι μακρινές, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.