Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διήμερη εκδρομή στο φαράγγι της Σαμαριάς!

Ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες μπορούμε να ζήσουμε το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, συμμετέχοντας σε μια εξαιρετική εκδρομή από το Ηράκλειο στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Την εκδρομή διοργανώνει το Terra Santa Travel, το οποίο προσφέρει στους συμμετέχοντες δύο επιλογές:

- Είτε να ζήσουν την εμπειρία διάσχισης του φαραγγιού της Σαμαριάς

- Είτε να την παρακάμψουν χαλαρώνοντας στην απόλυτη ηρεμία της (χωρίς θόρυβο και χωρίς αυτοκίνητα) Αγίας Ρουμέλης.

Τιμή ατόμου € 85 με πρωινό και δείπνο!

Οι διοργανωτές περιγράφουν την εκδρομή ως εξής: "Ελάτε να περπατήσουμε στο φαράγγι Σαμαριάς το εντυπωσιακότερο της Κρήτης. Τοπίο μοναδικό και η διάβαση του ανεπανάληπτη εμπειρία. Οι λιγότερο τολμηροί θα απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στη γαλήνια αγκαλιά της μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπίο της Αγίας Ρούμελης...

2μερη απόδραση στη Νοτιοδυτική Κρήτη.
Ομαλός-Φαράγγι Σαμαριάς-Βρύσες-Σφακιά-Αγ.Ρούμελη

1η ημέρα, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Οροπέδιο του Ομαλού. Άφιξη στο Ξυλόσκαλο και όσοι θα περάσουν το Φαράγγι θα ακολουθήσουν τον έμπειρο οδηγό. Οι υπόλοιποι θα απολαύσουμε τη θέα και θα πάρουμε το δρόμο για τα ιστορικά Σφακιά. Απολαμβάνοντας το άγριο τοπίο θα περάσουμε από τα Φαράγγια που υπάρχουν στην περιοχή. Φτάνοντας στα Σφακιά θα απολαύσουμε τη θέα από ψηλά και κοιτάζοντας στο Λυβικό πέλαγος και αν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα θα δούμε και τη Γαύδο. Ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από μια φυσική άγρια ομορφιά. Επιβίβαση στο πλοίο για Αγία Ρούμελη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα απολαύσουμε τη γαλήνη και την ομορφιά του απομονωμένου τόπου. Δείπνο - διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023
Πρωινό και σήμερα θα απολαύσουμε την πεντακάθαρη παραλία με τα βότσαλα, την εκκλησία της Παναγίας, με ωραία ψηφιδωτά του 1500 και είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα και της Άρτεμης, μπορούμε όσοι επιθυμούν να περπατήσουμε για λίγο το Φαράγγι της Σαμαριάς από την έξοδο του. Το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο για Σφακιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στο Ηράκλειο κάνοντας στάση για καφεδάκι.

Στην τιμή των 85 ευρώ ανά άτομο περιλαμβάνονται:
• Κλιματιζόμενο πούλμαν σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με πρωινό & δείπνο στην Αγία Ρουμέλη
• Συνοδός του γραφείου & έμπειρος οδηγός στο φαράγγι.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδος φαραγγιού 
• Εισιτήριο πλοίου  

Όσοι πεζοπορήσουν στο φαράγγι θα πρέπει να φορούν μποτάκια και να έχουν τα νύχια τους κομμένα. Να φορούν καπέλο και να κρατούν μαζί τους τροφή για την πορεία: Ξηρούς καρπούς, φρούτα, παστέλι, σταφίδες. Νερό δεν χρειάζεται να κουβαλούν πολύ. Μπορούν να γεμίζουν το παγούρι τους στις πηγές που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για κρατήσεις θέσεων να επικοινωνούν με το Terra Santa Travel:

Γούβες 70014

Τηλέφωνα: 28970 42609 και 6946 082751, fax: 28970 42569

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.terrasantatravel.gr

Φωτογραφία από το φαράγγι της Σαμαριάς: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι ωραίες εκδρομές, οι κοντινές κι οι μακρινές, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.