Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδρομή φανταστική για μικρούς και μεγάλους

Μερικά χιλιόμετρα έξω από την πολύβουη πόλη του Ρεθύμνου, υπάρχει ένα μέρος που μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες παραμυθιού.

Πρόκειται για το καταπράσινο φαράγγι των Μύλων, το οποίο μαγεύει όσους το διασχίζουν. Διαθέτει μικρούς καταρράκτες και λιμνούλες, μια τεράστια ποικιλία δέντρων και φυτών, εκκλησάκια, ένα εγκαταλειμμένο χωριό, τα ερείπια των νερόμυλων της περιοχής, εκ των οποίων πήρε το φαράγγι το όνομά του.
 
Σήμερα ένας από τους νερόμυλους έχει αναπαλαιωθεί, όπως και ένα από τα παλαιά σπίτια που έχουν μετατραπεί σε χώρο εστίασης για τους επισκέπτες.
 
Το φαράγγι των Μύλων είναι πανέμορφο, κατάλληλο για να πεζοπορήσουν εντός του μικροί και μεγάλοι.
 
Στο φαράγγι των Μύλων πρόκειται να εκδράμει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, ο πεζοπορικός σύλλογος "Δρόμοι Ζωής", που μας καλεί μαζί του.
 
Πρόκειται για μια εκδρομή σχεδιασμένη για μικρούς και μεγάλους, οπότε είναι ιδανική (και) για γονείς με παιδιά. 
 
Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσκεψη - ξενάγηση στο όμορφο χωριό Χρωμοναστήρι όπου σε μια βενετσιάνικη έπαυλη του 1610 στεγάζεται ένα εκπληκτικό, πολεμικό μουσείο. Τα παιδιά σίγουρα, αλλά και πολλοί από εμάς, θα δουν από κοντά αντικείμενα που μέχρι σήμερα τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες.
 
Αναλυτικά, περιγράφοντας την εκδρομή, οι διοργανωτές αναφέρουν: "Ρίχνουμε ρυθμούς (όχι όμως και τις εντυπώσεις) και πάμε δυτικά...
 
Οι Δρόμοι Ζωής θα γνωρίσουν φύση και ιστορία, σε μια ιδιαίτερα εύκολη, ήπια, φυσιολατρικού τύπου πεζοπορία που απευθύνεται στους όχι πολύ μυημένους της κίνησης, συνάμα όμως και εντυπωσιακή με έντονο το γνωστικό πλαίσιο της.
 
Επίσκεψη λοιπόν στη βόρεια περιοχή του Όρους Βρύσινας, στο καταπράσινο φαράγγι των Μύλων και ξενάγηση στο Χρωμοναστήρι με το εκπληκτικό του, πολεμικό μουσείο, που στεγάζεται στην βενετσιάνικη έπαυλη του 1610.
 
Εκδρομή σχεδιασμένη για παιδιά (ασχέτου ηλικίας)!
 
Στο τελείωμα της πορείας μας θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα, καφέ ή φαγητό στο γραφικό κέντρο της πρωτεύουσας του όμορου νομού.
 
Ελάτε μαζί μας! 
Ώρες πορείας 2:00 Β.Δ. 1 
Αρχηγός εκδρομής Μαρία Πετλάκη.
 
Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 8 το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2023.
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2816 007430 & 6947 504650. 
Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-14:00 και 18:00-21:00.
 
Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.
 
Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.
 
Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας από το site μας www.dromoizois.gr ή/και κάνοντας like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθώντας μας. Με φυσική παρουσία μας βρίσκετε εδώ.
 
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής".

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Των "Δρόμων Ζωής" από το παραμυθένιο φαράγγι των Μύλων.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδρομές, οι κοντινές και οι μακρινές, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.