Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tοσοδούλα βιβλιοθήκη στην αγορά!

Η κεντρική αγορά του Ηρακλείου απέκτησε τη δική της "Τοσοδούλα Βιβλιοθήκη"! Την συναντήσαμε προ ημερών, καθώς κάναμε τα βολταράκια μας στο κέντρο του Ηρακλείου: Πρόκειται για μια καλαίσθητη ξύλινη κατασκευή, ζωγραφισμένη με όμορφα χρώματα, που προσελκύει αμέσως τα βλέμματα των περαστικών.

Ο καθένας μπορεί να ανοίξει την πόρτα της βιβλιοθηκούλας και να δανειστεί ένα βιβλίο με την προϋπόθεση να το επιστρέψει ή να το αντικαταστήσει με ένα άλλο. Όταν περάσαμε εμείς από την αγορά είδαμε πως είχε μέσα μπόλικα βιβλιαράκα, τα οποία περιμένουν αναγνώστες.

Εμπνευστής της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο κ. Δημήτρης Κουτουλάκης, ο οποίος έχει τοποθετήσει από το 2019 άλλη μια "Τοσοδούλα Βιβλιοθήκη" στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει: "Όταν λίγους μήνες πριν (το 2019) τοποθέτησα την 1η Τοσοδούλα Βιβλιοθήκη στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής δεν περίμενα να αγκαλιαστεί τόσο πολύ από τον κόσμο.

Με χαρά σας ενημερώνω ότι η 2η Τοσοδούλα Βιβλιοθήκη είναι έτοιμη και σας περιμένει γεμάτη βιβλία στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου, στην αρχή της κεντρικής αγοράς στην οδό 1866.

Η Τοσοδούλα Βιβλιοθήκη αποτελεί την 1η ελεύθερη βιβλιοθηκούλα κατοχυρωμένη μάλιστα και σαν όνομα, κατασκευή, ιδέα, για το νομό Ηρακλείου!
Με σλόγκαν "πάρτε ένα βιβλίο, επιστρέψτε ένα βιβλίο" η Τοσοδούλα συνεχίζει το ταξίδι της γνώσης".

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved