Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή!

Πλησιάζει η τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, η ημέρα κατά την οποία τίθεται κάθε χρόνο σε εφαρμογή η θερινή ώρα.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, λοιπόν, οι δείκτες των ρολογιών μας θα προχωρήσουν μια ώρα μπροστά στις 3:00 τα ξημερώματα, έτσι ώστε να δείχνουν 04:00.

Η αλλαγή της ώρας αποσυντονίζει τους ανθρώπους...

Η αλλαγή της ώρας κάθε έξι μήνες έχει αποδειχθεί πως προκαλεί προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας στους ανθρώπους... 
 
Έρευνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έδειξε πως το 29% των ανθρώπων υποφέρει από προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας κάθε φορά που αλλάζει η ώρα, ενώ το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η αλλαγή ώρας είναι περιττή και πρέπει να καταργηθεί... 
 
Μεταξύ των κρατών μελών η Φινλανδία είναι αυτή που έχει πρωτοστατήσει στην κατάργηση της ώρας, έχει προωθήσει έρευνες και έχει αποδοθεί σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για τα προβλήματα που προκαλεί η αλλαγή της ώρας στην υγεία των ανθρώπων... Ερευνα που έγινε το 2009 και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Sleep Medicine» απέδειξε πως τα παιδιά νύσταζαν περισσότερο μέσα στην ημέρα ακόμη και τρεις εβδομάδες μετά την αλλαγή της ώρας! 
 
Ερευνητές του Τμήματος Καρδιαγγειακών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα απέδειξαν πως κυρίως την επόμενη ημέρα της αλλαγής της ώρας, τη Δευτέρα, παρατηρείται αύξηση του κινδύνου για καρδιακά επεισόδια κατά 5%-10%. 
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία αρχείου.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα καλά και χρήσιμα νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.