Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γάλλοι ακτιβιστές έρχονται στην Κρήτη!

Την Δευτέρα 28 Μαΐου ακτιβιστές από τη Γαλλία καταφτάνουν στην Κρήτη! Οι ακτιβιστές έρχονται να συνδράμουν στον αγώνα κατά της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδος.

Στις 8:30 το βράδυ θα βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας του Καστελλίου (ΚΑΠΗ) όπου και θα παρακολουθήσουν την προβολή της νέας ταινίας του γνωστού σκηνοθέτη Γιάννη Γιουλούντα. Η ταινία έχει τίτλο: "Ερωτας και Επανάσταση" και περιλαμβάνει εκτενή αναφορά στον αγώνα κατά της κατασκευής αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Η προβολή, που θα γίνει με ελεύθερη είσοδο για όλους, παρουσία του σκηνοθέτη και της ομάδας των Γάλλων ακτιβιστών, διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: "Τη Δευτέρα 28 Μάη πάμε Καστέλλι. Υποδεχόμαστε την πολυπληθή ομάδα των αλληλέγγυων αγωνιστών του ZAD της Notre-Dame-des-Landes (Νάντη- Βορειοδυτική Γαλλία).
Η φρεσκότατη ταινία του Γιάννη Γιουλούντα και των συνεργατών του, αναφέρεται στους αγώνες συλλογικοτήτων κινημάτων και ομάδων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην Ελλάδα, την περίοδο της κρίσης.
Μαζί και στον πολυετή αγώνα για την ακύρωση της εγκατάστασης του καταστροφικού αεροδρομίου στον κάμπο του Καστελλίου, την αγροτική ενδοχώρα της Κρήτης.
Έχει ήδη, προβληθεί σε πολλές πόλεις της Γαλλίας και της Κεντρικής Ευρώπης με μεγάλη ανταπόκριση, συμμετοχή και επιτυχία.
Notre-Dame-des-Landes και Καστέλλι: Ζώνες Προς Υπεράσπιση
Η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα"...

www.voltarakia.gr