Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγία Πελαγία: Ομορφιά και δωρεάν πάρκινγκ!

Η Αγία Πελαγία είναι μια από τις αγαπημένες παραλίες των Ηρακλειωτών. Η ομορφιά της και η κοντινή της απόσταση από το Ηράκλειο κάνει τον κόσμο να την προτιμά το καλοκαίρι τόσο για τα μπάνια του την ημέρα, όσο και για την έξοδό του το βραδάκι...

Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, η Αγία Πελαγία δέχεται ορδές επισκεπτών για να χαρούν τον ήλιο, την αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας διαπιστώνεται συχνά έλλειψη θέσεων πάρκινγκ. Κάποιοι παρκάρουν παράνομα πάνω στα πεζοδρόμια και αλλού με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης κάπου που πάμε για να... χαλαρώσουμε!

Ο Δήμος Μαλεβυζίου αποφάσισε φέτος να μας διευκολύνει για να απολαύσουμε το μπάνιο μας, προσφέροντας δωρεάν για όλο το καλοκαίρι στο υπαίθριο δημοτικό πάρκινγκ της Αγίας Πελαγίας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού. Η Δημοτική Αρχή παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες των ΙΧ αυτοκινήτων να σέβονται την οδική σήμανση, να μην σταθμεύουν στα πεζοδρόμια ή οπουδήποτε αλλού, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης και παρεμπόδισης της κίνησης πεζών και οχημάτων.

Αναμνήσεις από τα παλιά...

Η Αγία Πελαγία ήταν η πιο συνηθισμένη κοντινή εξόρμηση σε παραλία κατά τα παιδικά μας χρόνια. Τη θυμόμαστε την δεκαετία του '80 λιγότερο πολυσύχναστη και αρκετά μεγαλύτερη (την παραλία) από αυτή που έχει απομείνει σήμερα.

Μας άρεσε που ποτέ δε φυσούσε στην Αγία Πελαγία και το ότι μπορούσαμε να κολυμπάμε και χωρίς τους γονείς μας, που μας παρακολουθούσαν πίνοντας το ουζάκι τους στις ταβέρνες της περιοχής... Τότε, βέβαια, δεν υπήρχαν αναπτυγμένα τόσα ομπρελοκαθίσματα και υπήρχε η δυνατότητα αυτή, την οποία οι σημερινοί γονείς μπορούν να έχουν εν μέρει στην γειτονική παραλία της Λυγαριάς...

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Μιχάλης Μελαμπιανάκης