Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φύτεψαν 160 δέντρα!

 Σ' αυτό το όμορφο νησί που ζούμε υπάρχουν και πολλοί σωστοί άνθρωποι. Δεν είναι όλοι από εκείνους που βάζουν φωτιά για να φυτρώσει φρέσκο χορταράκι για τα ζώα τους... Ούτε όλοι κόβουν δασικά ή άλλα δέντρα προκειμένου να τα πουλήσουν για καυσόξυλα...

Υπάρχουν και οι άλλοι, εκείνοι που αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να φυτέψουν δέντρα και να κάνουν ακόμα πιο όμορφο τον τόπο τους.

Όπως για παράδειγμα οι άνθρωποι στους Αρμένους Σητείας, που πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις φυτεύσεις 160 δέντρων. Ευκάλυπτοι, κυπαρίσσια, κουκουναριές, χαρουπιές και λίγοι πλάτανοι, φυτεύτηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Βυζαντινού μοναστηρίου της Αγίας Σοφίας στον κάμπο των Άρμενων. Είχε γίνει στο παρελθόν μερική φύτευση, ο οποία τώρα ολοκληρώθηκε σε όλον τον χώρο.

Το αξιοσημείωτο είναι πως έχει προβλεφτεί η άρδευση των 160 δέντρων μέσω δικτύου από το νερό του βιολογικού της περιοχής.

Τρεις γενιές συνεργάστηκαν για να γίνει η δεντροφύτευση, αφού μαζί με τους ενήλικες ενεργό ρόλο είχαν και οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου

"Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η δενδροφυτευση και ιδιαίτερα τον Μανώλη Ροδουσακη που για δεύτερη φορά μετά τον καθαρισμό των δρόμων ήρθε αφιλοκερδώς με το μηχάνημα του, ξανά μαζί μας" αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ας είναι καλά οι άνθρωποι! Πάντα τέτοιες καλές δουλειές να κάνουν!

www.voltarakia.gr