Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάνουμε το χόμπυ μας και κερδίζουμε δωρεάν διήμερα!

Για την Κυριακάτικη αργία έχουν γίνει αγώνες και αγώνες! Τώρα γίνεται και ένας διαγωνισμός φωτογραφίας, ο οποίος μας δίνει την ευκαιρία, κάνοντας το χόμπυ μας, να κερδίσουμε 3 διήμερα σε Σαντορίνη, Μάλεμε και Μάλια!

Ο διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και έχει ως θέμα: «Κυριακή Γιορτή και Σχόλη». Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, ή σπουδαστής σχολής φωτογραφίας, που ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καθώς και κάθε αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Η Κυριακάτικη αργία κατακτήθηκε από το 1910, μετά από αγώνες εργαζομένων και μικρών εμποροεπαγγελματιών. Με αφορμή την επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακής αργίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προκήρυξε το διαγωνισμό και καλεί τους συμμετέχοντες να αναδείξουν την σημασία της Κυριακής αργίας στις ζωές μας. Τους καλεί να "αποτυπώσουν" με το φακό τους Κυριακάτικες στιγμές και εικόνες.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι δύο (2) φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg), με όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και τον αύξοντα αριθμό από 01 έως 02 (για παράδειγμα eponimo_onoma_01.jpg).

Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 1500 pixel στα 300dpi. Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο κανένα άλλο στοιχείο (όνομα, ημερομηνία κλπ).

Προθεσμία και υποβολή συμμετοχών

Κάθε φωτογράφος θα πρέπει να υποβάλλει τις φωτογραφίες του μέχρι και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται ψηφιακά στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα συνοδεύονται με μικρό κείμενο που αφορά τις φωτογραφίες (μέχρι τρεις σειρές) και με στοιχεία του διαγωνιζόμενου. Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, email και τηλέφωνο προαιρετικά.

Τυχόν απορίες και διευκρινήσεις στο τηλέφωνο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, 2821 043028 ώρες 9:30πμ – 12:30μμ εργάσιμες μέρες και κ. Νίκος Καμπιανάκης 6977619101 18:00-20:00 μμ

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Γιάννη Κουκουράκη, Μιχάλη Καλαϊτζάκη, Νίκο Καμπιανάκη και Σάββα Κόη.

Τρεις διανυκτερεύσεις για δύο άτομα είναι τα έπαθλα!

Πρόκειται να απονεμηθούν τρία βραβεία με τα εξής έπαθλα:

1ο: Δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα σε γνωστό ξενοδοχείο της Σαντορίνης με πληρωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
2ο. Δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στη «Nektarios Villa», στο Μάλεμε Χανίων με πληρωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δύο μέρες αυτοκίνητο.
3ο. Δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στα Μάλια Ηρακλείου στα Olympus Studios, με πληρωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δύο μέρες αυτοκίνητο.

Οι διανυχτερεύσεις αφορούν την περίοδο 10 – 30 Σεπτεμβρίου 2018 και κατόπιν συνεννόησης με τα ξενοδοχεία .

Απονομή και έκθεση φωτογραφίας

Η απονομή των βραβείων, επαίνων και διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης των 20 έργων που θα διακριθούν (θα έχουν την υψηλότερη βαθμολογία), στις 3 Αυγούστου 2018 στον χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων- Νεώριο Μόρο, Τέρμα Ακτής Ενώσεως Ενετικό Λιμάνι Χανίων, Χανιά.

Η έκθεση των φωτογραφιών που θα διακριθούν θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου 2018.

Πληροφορίες σχετικά θα δημοσιευτούν στον φωτογραφικό τύπο, στις ημερήσιες εφημερίδες, στα ΜΜΕ και στα e-mail όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.

Που αλλού μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για την προβολή του και την προώθηση των σκοπών του σύμφωνα με το καταστατικό του με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κ.λπ.), οι δε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων φωτογραφιών τους στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων είναι υποχρεωμένος να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.
Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του κάθε φωτογράφου - δημιουργού, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτογραφία που μας αποστέλλει δεν παραβαίνει κάποιο νόμο και δεν προσβάλει τα δικαιώματα τρίτων.

Απαραίτητη η συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αντιγραφή ή κλοπή της φωτογραφίας. Η (κάθε) υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία. Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ενδεχόμενες παραβιάσεις όπως ανωτέρω θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services