Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό γεύμα!

Κάθε που πιάνει καλοκαιράκι, εμάς μας ανοίγει η όρεξη για ψαράκι! Όχι ψαράκι σκέτο, ούτε ψαράκι ό,τι νά 'ναι! Μας ανοίγει η όρεξη για ψαράκι ψιλό, καλαλατισμένο και καλοτηγανισμένο, συνοδευόμενο από κουκόφαβα, βραστά βλήτα και κολοκυθάκια.

Γεύμα φοβερό, του οποίου το μόνο μειονέκτημα είναι πως πρέπει κανείς να μαγειρέψει την ίδια μέρα τρία φαγητά αντί για ένα! Γι΄αυτό και εμείς συχνά προτιμούμε να το απολαμβάνουμε στα βολταράκια μας σε επιλεγμένες ψαροταβέρνες και ουζερί της Κρήτης, με παρεάκι και το απαραίτητο ουζάκι!

Όταν δεν έχουμε τις... σπαρίλες μας και αναλαμβάνουμε να προετοιμάσουμε μόνοι μας το λουκούλειο γεύμα μας απολαμβάνουμε την προεργασία της επιλογής των ψαριών! Συνήθως ξέρουμε από την αρχή τι θέλουμε, αλλά καθόμαστε για ώρα πολύ και χαζεύουμε σαν τους χάνους τα προς πώληση αλιεύματα...

"Όταν δεν έχουμε τις σπαρίλες μας"... "Χαζεύουμε σαν τους χάνους"... Δεν μπορείτε να πείτε: Τιμούμε τη θεματολογία μας και με το παραπάνω!

Ψάρια με... ονοματεπώνυμο!

Στο μεταξύ, όταν επιλέγουμε να ψωνίσουμε από το Σύλλογο Αλιέων Ηρακλείου, απολαμβάνουμε και κάτι άλλο, εκτός από τα αλιεύματα. Απολαμβάνουμε το γεγονός πως κάθε καφάσι έχει το όνομα της βάρκας ή του βαρκάρη που έπιασε τα ψάρια... Τα ψάρια με ονοματεπώνυμο πωλούνται στο γνωστό χώρο στο λιμάνι του Ηρακλείου, αριστερά από το ενετικό φρούριο του Κούλε.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services