Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατάτες τηγανητές στο μαυροτσούκαλο

Οι τηγανητές πατάτες είναι έτσι κι αλλιώς μια λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχει, όμως, ένας τρόπος με τον οποίο η γεύση της πατάτας της τηγανητής μπορεί να απογειωθεί...

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα... καπνισμένο τσουκάλι και η δυνατότητα ν' ανάψουμε φωτιά σε εξωτερικό χώρο. Ναι, ναι θα τηγανίσουμε πατάτες ανάβοντας ξύλα!

Με δύο τούβλα μπορούμε να φτιάξουμε μια παραστιά και με λίγα ξυλαράκια ανάβουμε μια δυνατή φωτιά. Παίρνουμε ένα παλιό τσικάλι (το οποίο μετά φυλάσσουμε και το έχουμε ειδικά γι' αυτή τη δουλειά) το γεμίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τηγανίζουμε χοντροκομμένες πατάτες.

Το "μυστικό" της επιτυχίας τους είναι να τις... "σπάσουμε" λίγο ενώ τις ανακατεύουμε, ώστε να μπει μέσα τους το λαδάκι και να γίνουν ακόμα πιο φανταστικές!

Πάντως, εμείς, μπροστά σ' αυτές τις πατάτες δεν βάζουμε κανένα άλλο φαγώσιμο, ούτε κρέας, ούτε περίπλοκα μαγειρέματα, ούτε γκουρμεδιές! Πατάτες τηγανητές στην παρασθιά: Η απόλυτη λιχουδιά...

www.voltarakia.gr

ΕΣΤ

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved

Σημείωση: Αν σας αρέσει η αυθεντική Κρήτη ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.