Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλαμψε το χωριό από πάστρα και νοικοκυριό!

Την παράδοση που θέλει πριν από το Πάσχα να γίνεται ασπρίζονται με ασβέστη τα χωριά, ώστε να υποδεχτούν καθαρά την Ανάσταση τήρησαν στην Πρίνα του Νομού Λασιθίου.

Κάτοικοι του χωριού, με την προτροπή του Πολιτιστικού Συλλόγου, έπιασαν τις βούρτσες τους, τις βούτηξαν σε τενέκεδες με ασβέστη και έκαναν την Πρίνα να λάμψει από πάστρα και νοικοκυριό!

Ασβέστωσαν τράφους, κορμούς δέντρων, μαντρότοιχους, αυλές, δρόμους και στενάκι, έτσι όλα να είναι πεντακάθαρα τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Επιπλέον, ξεχόρτισαν, μάζεψαν σκουπίδια και τώρα η όμορφη Πρίνα είναι έτοιμη να υποδεχτεί όχι μόνο το Άγιο Φως, μα επίσης τους φίλους και συγγενείς που έρχονται από την πόλη για να κάνουν Πάσχα στο χωριό!

Οι κάδοι που έγιναν έργα τέχνης

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας άλλης, εξίσου ωραίας, για τους κάδους απορριμμάτων που μετατράπηκαν σε έργα τέχνης! Το πολύχρωμο βάψιμο έκαναν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, που προσπαθούν τα τελευταία χρόνια "να βγάλουν την Πρίνα από την αφάνεια"...

Ελαιώνες και πευκοδάσος

Η Πρίνα βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τον κόλπο του Μεραμβέλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011, το χωριό έχει 159 μόνιμους κατοίκους. Κοντινά στην Πρίνα χωριά είναι η Καλαμαύκα στα ΝΑ, οι Μεσελέροι στα ΝΔ, το παραθαλάσσιο Ίστρον στα ΒΑ και με ο Κρούστας στα ΒΔ.

Η Πρίνα χαρακτηρίζεται από τη μονοκαλλιέργεια της ελιάς, ενώ στους λόφους βόρεια του χωριού υπάρχει ένα ωραίο πευκόδασος.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Δόξα Γιανναδάκη