Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μεγαλύτερο λαχείο...

Οι ερωτευμένοι έχει επικρατήσει να γιορτάζουν κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, μαζί με τον ξενόφερτο Άγιο Βαλεντίνο.

Τη συγκεκριμένη εορτή δεν παραδέχεται η ορθόδοξη εκκλησία, η οποία -με σύμμαχο το Λουδοβίκο των Ανωγείων- είχαν προσπαθήσει να "αντικαταστήσουν τον Άγιο Βαλεντίνο με τον Άγιο Υάκινθο. Η σχετική πρόταση είχε γίνει το 1994 από τον τότε εκπρόσωπο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Γιάννη Χατζηφώτη. Η μνήμη του Αγίου Υακίνθου τιμάται στις 3 Ιουλίου και το μοναδικό εκκλησάκι που υπάρχει πανελλαδικά στη μνήμη του είναι αυτό του Ψηλορείτη, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.

Δεν ξέρουμε αν είστε ανάμεσα σε εκείνους που επιμένουν ρομαντικά και επιλέγουν να γιορτάζουν την 14η Φεβρουαρίου... Ούτε αν είστε ανάμεσα σε όλους απέχουν από τις σημερινές καρδούλες και τα λουλούδια, θεωρώντας τα ως μια εμπορική φιέστα.

Είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση, όλοι θα συμφωνήσουμε σε τούτο: Το μεγαλύτερο λαχείο σ' αυτή τη ζωή είναι ο σύντροφός μας. Και μακάρι να έχουμε όλοι οι άνθρωποι δίπλα μας ένα σύντροφο που να μας ταιριάζει...

Ερωτευμένοι προσοχή!

Ελπίζουμε πραγματικά όλος ο κόσμος να είναι αγαπημένος και ερωτευμένος. Αλλά έχουμε και μια συμβουλή... Ερωτευμένοι όλου του κόσμου, προσοχή - προσοχή: Μην πάτε να παντρευτείτε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου. Όλες οι στατιστικές δείχνουν πως τα ζευγάρια που αλλάζουν όρκους αιώνιας αγάπης τη συγκεκριμένη ημέρα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα τα επόμενα χρόνια, από ό,τι αν είχαν παντρευτεί μια κοινή μέρα του έτους.

Νέα μελέτη δείχνει ότι όσοι νυμφεύονται του Αγίου Βαλεντίνου, έχουν 37% μεγαλύτερη πιθανότητα διαζυγίου αργότερα και 45% μικρότερη πιθανότητα να γιορτάσουν την τρίτη επέτειο του γάμου τους. Το 6% των γάμων που γίνονται τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έχουν διαλυθεί μέσα στην επόμενη τριετία, έναντι ποσοστού 4% κατά μέσο όρο για όλες τις μέρες του έτους.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services