Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κρυφή γοητεία της παλιάς εθνικής!

Υπάρχει ένας δρόμος στενός, όλο στροφές, αλλά και με ομορφιές μοναδικές. Πρόκειται για τη λεγόμενη "παλιά εθνική" που περνάει από το "Βουλισμένο Αλώνι" και το χωριό Μάραθος... Που μας επιτρέπει να δούμε το Στρούμπουλα από διάφορες οπτικές γωνίες... Που μας οδηγεί κατά σειρά σε Δαμάστα, Δοξαρό, Απλαδιανά. Που φτάνει μέχρι το Γαράζο κι ακόμα παραπέρα...

Στη διαδρομή βλέπουμε ταβέρνες γραφικές... Τοπίο όμορφο... Καταπράσινο... Φαραγγάκια... Γεφυράκια... Πορτοκαλιές... Πορτοκαλιές; Ευδοκιμούν τα εσπεριδοειδή τόσο ψηλά; Και όμως!
Φανταστείτε πως πριν να φτιαχτεί ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ο οποίος ουσιαστικά μας πάει παραλία - παραλία από την Παχιά Άμμο μέχρι την Κίσσαμο) οι άνθρωποι για να μεταβούν από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο έπρεπε να ακολουθήσουν υποχρεωτικά το δρόμο που σας περιγράψαμε πριν λίγο...

Η "νέα εθνική" έχει ουσιαστικά καταργήσει την "παλιά", η οποία πλέον χρησιμοποιείται κυρίως για την μετάβαση στα συγκεκριμένα χωριά. Όμως, εμείς θα σας προτείναμε να κάνετε κι εσείς ένα βολταράκι από το συγκεκριμένο δρόμο μια μέρα που θα έχετε χρόνο. Ξέρετε από αυτά τα ωραία βολταράκια, που λέμε: "μπαίνουμε μέσα στο αυτοκίνητο κι όπου μας βγάλει"!

Στη διαδρομή, εκτός όλων των άλλων θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πολλά χιλιόμετρα από το εικονιζόμενο πέτρινο, χειροποίητο στηθαίο, που είναι πραγματικό κομψοτέχνημα, καθώς επίσης και τα ακροβατικά που κάνουν πάνω του τα κατσίκια της περιοχής!

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services