Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ντεκόρ που... τρώγεται!

Μυρωδιές γιορτινές, γλυκές και γαργαλιστικές μας έφερε στα ρουθούνια η σημερινή μας εικόνα. Με μήλα, κανέλα και καρύδια μπορούμε να φτιάξουμε πολλά πράγματα, μπορούμε όπως και απλώς να διακοσμήσουμε τον πάγκο της κουζίνας μας, στρώνοντας απλώς από κάτω μια λινάτσα!

Μα και σε τραπέζι στρωμένο γιορτινό δε θα ήταν τέλειο ντεκόρ; Και χρήσιμο ταυτόχρονα. Ένα ντεκόρ που... τρώγεται! Όχι σαν κάτι άλλα που πιάνουν μόνο χώρο και θέλουν μόνο ξεσκόνισμα! Στολίζουμε, λοιπόν, τα μηλαράκια μας, τα καρύδια και τις κανέλες μας και άμα μας έρθει η όρεξη κάνουμε κι ένα υπέροχο κέικ μήλου, χωρίς καν να χρειαστεί να λερώσουμε το μίξερ μας! Τι λέτε, πάμε ένα βολταράκι στην κουζίνα; Το πιθανότερο είναι να έχουμε εκεί και όλα τα υπόλοιπα υλικά...

Θα χρειαστούμε:

* 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

* 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

* 1 κούπα ζάχαρη

* 1 κούπα αραβοσιτέλαιο, αλλά όχι καλά γεμάτη

* 1 κουταλάκι σόδα και ένα κανέλα

* 4 βανίλιες

* Μία πρέσα αλάτι

* 3 αυγά

* καρύδια ψιλοκομμένα κατά βούληση

* 3 μήλα μεγαλωπά τα οποία τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Τι κάνουμε:

Ρίχνουμε τα εξής υλικά: αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέϊκιν, βανίλιες, αλάτι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα δεύτερο ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε. Το μείγμα μας γίνεται αρκετά πηχτό...

Προσθέτουμε τα καρύδια και τα μήλα και ανακατεύουμε ξανά. Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα μας.

Στα 40 λεπτά, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και μπήγουμε ένα μαχαίρι στη μέση του κέικ να δούμε αν ψήθηκε. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό από ζύμη, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Αν βγει με υπολείμματα ζύμης, τότε κλείνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα του να κρυώσει. Όταν αυτό συμβεί, το αναποδογυρίζουμε μέσα σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services