Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ειδυλλιακό τοπίο...

Αυτό το όμορφο το τοπίο το ειδυλλιακό δε βρίσκεται κάπου μακριά... Στο πάρκο Γεωργιάδη του Ηρακλείου βρίσκεται, ένα σημείο με πολύ πράσινο, με παιδική χαρά και με χώρο άπλετο για να παίξουν τα παιδιά.

Το πάρκο Γεωργιάδη κατηγορείται κατά καιρούς ως βρώμικο, ως ύποπτο, ως σκοτεινό... Για εμάς πάντως πάνω απ' όλα ήταν, είναι και (ελπίζουμε να) είναι ένας πνεύμονας πρασίνου στην πόλη. Ένας από τους λίγους χώρους στο Ηράκλειο με... "ανοιχτάδα" και χωρίς οπτική επαφή με αυτοκίνητα! 

Οι λιακάδες των τελευταίων ημερών στην Κρήτη, όσο κι αν μας προβληματίζουν, μια που διανύουμε το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, δεν παύουν να αποτελούν μια παρότρυνση της φύσης για βολταράκια. Μια ευκαιρία για να βγούμε από το καβούκι μας και να απολαύσουμε την ευεργετική επίδραση του ήλιου εκείνου που δεν καίει, αλλά απλά χαϊδεύει το δέρμα μας!

Όσο για τη βροχή, όποτε κι αν έρθει καλοδεχούμενη θα είναι, αρκεί να πρόκειται για τη βροχή την απαλή, εκείνη που δεν πλημμυρίζει, αλλά βαθιά ποτίζει τη γη... Αυτή τη βροχή που έχουμε ανάγκη δηλαδή...

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Serices