Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μόδα στη μαθητική διασκέδαση...

Πριν από καμιά 30 χρόνια οι μουσικές προτιμήσεις των μαθητών χοντρικά χωριζόταν στα δύο: Ποπ ή ροκ. Οι έφηβοι αρνούνταν πεισματικά να συνοδέψουν τους γονείς τους σε οτιδήποτε είχε έστω υποψία λύρας και φολκλόρ, ακόμη κι αν αυτό ήταν ο γάμος του καλύτερού τους φίλου.

Μαζί με τους καιρούς που αλλάζουν, αλλάζουν -καθώς φαίνεται- και τα μουσικά γούστα της νεολαίας. Το ένα μετά το άλλο τα λύκεια ανακοινώνουν χοροεσπερίδες με λύρες και λαούτα, με κρητικούς χορούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής. Η μόδα των κρητικών χοροεσπερίδων δεν περιορίζεται στα σχολεία της περιφέρειας, αλλά έχει έρθει ακόμα και στα λύκεια της πόλης του Ηρακλείου!

Οι χοροεσπερίδες σε κλαμπ έχουν είσοδο 10 ευρώ με ποτό (καθώς είναι παράνομο το να σερβίρουμε αλκοόλ σε ανήλικους) ουσιαστικά μιλάμε για 10 ευρώ με αναψυκτικό. Στα κέντρα διασκέδασης οι μαθητικές χοροεσπερίδες έχουν είσοδο από 10 ως 15 ευρώ με πλήρες μενού. Άσε που συχνά κάποιοι "ξέμπαρκοι" που τους αρέσουν π.χ. Στρατάκια ή ο Σαριδάκης, εμφανίζονται στις χοροεσπερίδες και τα παιδιά κόβουν επιπλέον εισιτήρια... Ίσως να είναι και αυτοί δύο λόγοι για τη στροφή που παρατηρείται στη διασκέδαση των μαθητών της Κρήτης...

Δείτε μερικές μόνο από τις χοροεσπερίδες

Στο μεταξύ, για να μη νομίζετε πως σας λέμε και ψέματα δηλαδή, παραθέτουμε τη λίστα των λυκείων που κάνουν χοροεσπερίδες με κρητικά συγκροτήματα μέσα στο Δεκέμβριο και έχουν πέσει στην αντίληψή μας...

11ο λύκειο με Κωστή Σαριδάκη

Κρητική βραδιά με τον Κωστή Σαριδάκη και το συγκρότημά του διοργανώνει στην Αγράμπελη το 15μελες του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, στις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ.

Προσκλήσεις θα βρείτε στην είσοδο του Αγράμπελη, άλλα και στο σχολείο μας. Στην τιμή η οποία είναι 15€ ανά άτομο συμπεριλαμβάνεται το μενού, ατομικό πιάτο, 3 ορεκτικά, σαλάτα, φρούτα και κρασί. Επίσης με 5 προσκλήσεις μπορείτε να πάρετε μια φιάλη.

Τηλεφώνα για περαιτέρω πληροφορίες και κρατήσεις : Γιάννης Αλεξανδρίδης 6942839380, Βασίλης Κοκοσάλης 6949395343

Λύκειο Νεάπολης με Μαρτσάκη

Η γ' τάξη του Λυκείου Νεάπολης διοργανώνει χοροεσπερίδα με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη. Το γλέντι θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ στο Digenis Palace (στις Λίμνες Αγίου Νικολάου).

Τιμή με πλήρες μενού 16 ευρώ (χωρίς ποτά).
Προπώληση 14 ευρω μεχρι 21/12
Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας απο τα καταστήματα Αριάδνη στη Νεάπολη, τα στεγνοκαθαριστήρια Κύκνος, το φούρνο Μιραμπέλλο (Παντερμαράκης) Νεάπολη, το σούπερ μάρκετ Φαιστός Σίσι, το Royal Hall Μαλλια ή καλώντας στο 6946322195 (Νίκος)

Καλλιτεχνικό σχολείο με Αλεξάκη και Μαρίνο

Η Γ' τάξη του Καλλιτεχνικού Λυκείου Ηρακλείου μας προσκαλεί σε μια κρητική βραδιά, παρέα με τους Βαγγέλη Αλεξάκη και Νεκτάριο Μαρίνο την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 21:30 στο εστιατόριο "Χατζής" στου Κοκκίνη το Χάνι.

Είσοδος 10 ευρώ με πλήρες μενού, ενώ στην είσοδο θα υπάρχει λαχειοφόρος.

Λύκειο Τζερμιάδου με Νεκτάριο Σαμόλη

Η χορεσπερίδα του Λυκείου Τζερμιάδου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ στο Κέντρο Κουρήτες στο Τζερμιάδο του Οροπεδίου Λασιθίου.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Νεκτάριος Σαμόλης και το συγκρότημά του.

Τιμή εισόδου:12€ (Περιλαμβάνεται πλήρες μενού και ένα μπουκάλι κρασί ανά τέσσερα άτομα).

Λύκειο Αρκαλοχωρίου με Πετσάκη και Κακουδάκη

Το συγκροτημα των Μιχάλη Πετσάκη και Κώστα Κακουδάκη θα εμφανιστεί ανήμερα των Χριστουγεννων στις 9 το βράδυ στο κέντρο Πάνθεον στο Αρκαλοχωρι, στο πλαίσιο της χοροεσπερίδας του γενικού λυκείου Αρκαλοχωρίου.

Πληροφορίες/κρατήσεις: 6973-332596.

6ο λύκειο με Κωστή Σαριδάκη

Το 6ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου διοργανώνει Κρητική χοροεσπερίδα, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και ώρα 10 το βράδυ με το συγκρότημα του Κωστή Σαριδάκη στην μουσική σκηνή "Ιδιόμελο" (Ικάρου 34).

Θα χορέψει ο χορευτικός όμιλος Παπαδόκωστα και η είσοδος θα είναι χωρίς εισιτήριο!

Τηλέφωνο Κρατήσεων 6975571109.

Λύκειο Μοχού επίσης με Σαριδάκη

Η Γ' τάξη του Λυκείου Μοχού μας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο γλέντι που διοργανώνει με το συγκρότημα του Κώστα Σαριδάκη. Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 9:30 το βράδυ στο κέντρο Κρητικάκη στο Μοχό.
Είσοδος 15€ με πλήρες μενού

Τηλ. κρατήσεων: 6982783832 / 6956108112

Λύκειο Ανωγείων με Φασουλά και Καλλέργη

Η Γ΄ ταξη του Λυκείου Ανωγείων μας προσκαλεί στην χοροεσπερίδα που διοργανώνει στο κέντρο Ντελίνα την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. "Παίζει" το συγκρότημα του Γιώργη Φασουλά και Κώστα Καλλέργη. Συμμετέχουν: Κώστας Μαρκάκης, Αλέξης Κρυτσωτάκης, Γιώργης Σαλούστρος (Κεχρής).
Είσοδος 15 ευρώ με πλήρες μενού.

Μουσικό σχολείο με Καντρή

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου μας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 9:30 το βράδυ στο Μήλο της Έριδος για μια βραδιά κρητικής μουσικής με το Γιώργο Ξυλούρη (Καντρής) και το συγκρότημα του!
Τιμή εισόδου 10€ (Με ποτό).

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία αρχείου: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services