Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάθε χρόνο και νωρίτερα!

Κάθε χρόνο και νωρίτερα στολίζουν για τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι, με την ελπίδα πως η μαγεία των γιορτών θα τρυπώσει νωρίτερα στα σπιτικά μας! Παλιότερα οι περισσότεροι στόλιζαν μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου να στόλιζε κανείς ήταν αποδεκτό. Σήμερα, όχι...

Όποιος δεν έχει στολίσει από το Νοέμβριο θεωρείται... καθυστερημένος και η αλήθεια είναι πως με στολισμένο σπίτι, αλλάζει η διάθεση. Μικροί και μεγάλοι νοιώθουν πιο κοντά στην αγαπημένη γιορτή που περιμένουν με ανυπομονησία.

Ο πρόωρος στολισμός βοηθάει την ψυχολογία μας, ξεθάβει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, μα και έχει ιδιαίτερη σημασία για την καταναλωτική αγορά. Όσο νωρίτερα μπούμε στο κλίμα των γιορτών, τόσο νωρίτερα θα αρχίσουμε να καταναλώνουμε και όσο νωρίτερα αρχίσουμε, τόσο περισσότερα θα καταναλώσουμε!

Είναι, εξάλλου, χαρακτηριστικό πως μέσα στο μήνα Δεκέμβριο ο τζίρος πολλών μαγαζιών αγγίζει το μισό των ετήσιων πωλήσεων. Νωρίτερα από ποτέ έχουν ξεκινήσει φέτος και τα χριστουγεννιάτικα παζάρια που γίνονται με όμορφες χειροποίητες κατασκευές και για καλό σκοπό πάντα!

Κάθε χρόνο και νωρίτερα, λοιπόν, ο στολισμός, αλλά γιατί όχι; Κουραζόμαστε που κουραζόμαστε να διακοσμήσουμε ολόκληρο στο σπίτι... Γιατί να μην το ευχαριστηθούμε;

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης – Ιmage Photo Services