Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βολταράκι με το μηχανάκι

Ένα ωραίο στιγμιότυπο συναντήσαμε σε πρόσφατο βολταράκι μας στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης: Ο κύριος της φωτογραφίας κατέβηκε στο κέντρο, μα όχι μόνος. Με τον τετράποδο φίλο του, μα και όχι με τα πόδια. Αφεντικό και σκυλάκι πήγαν βόλτα με το μηχανάκι, πάνω στο οποίο το τετράποδο έχει μάθει τέλεια να ισορροπεί!

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τη σχέση ανθρώπου και σκύλου, όμως η αλήθεια είναι πως όποιος δεν έχει ζήσει μια τέτοια σχέση είναι δύσκολο να την καταλάβει.

Ειδικά αν μιλάμε για κουταβάκι που έχει μεγαλώσει μαζί με τον ιδιοκτήτη του, η σχέση είναι αναντικατάστατη. Η άνευ όρων αγάπη που υπάρχει ανάμεσα σε έναν σκύλο και τον ιδιοκτήτη του είναι κάτι που δεν αγοράζεται, ούτε μετριέται.

Η σχέση αφοσίωσης, αγάπης και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται ανά τα χρόνια είναι τόσο δυνατή, σε σημείο που πολλοί ερευνητές μιλάνε για χημεία ανάμεσα σε σκύλο και άνθρωπο. Χαρακτηριστικές ενδείξεις της χημείας αυτής είναι ο τρόπος που ένας σκύλος «διαβάζει» την γλώσσα του σώματος, τα συναισθήματα και τις εκφράσεις τους ιδιοκτήτη του...

Ήδη φανταζόμαστε το σκυλάκι της φωτογραφίας να βλέπει τον ιδιοκτήτη του να ντύνεται, να καταλαβαίνει πως πρόκειται να φύγει από το σπίτι και να του κάνει μαλαγανιές για να το πάρει μαζί του!

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Image Photo Services - Στέφανος Ραπάνης