Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημέρα και μήνας... μελαγχολίας!

Κατά καιρούς όλοι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Η επιστήμη, ωστόσο, υποστηρίζει πως η πιο μελαγχολική ημέρα της εβδομάδας είναι η Δευτέρα και ο πιο μελαγχολικός μήνας του χρόνου είναι ο Νοέμβριος.

Είναι γνωστό ότι η Δευτέρα για τους περισσότερους ανθρώπους θυμίζει "εφιάλτη". Ειδικά, οι μαθητές και οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η Δευτέρα αποτελεί τη δυσκολότερη ημέρα της εβδομάδας. Οι άνθρωποι που είναι μεταξύ των 45 και των 54 βιώνουν πιο έντονα το αρνητικό αυτό συναίσθημα. Οι Δευτέρες είναι οι λιγότερο παραγωγικές ημέρες της εβδομάδας καθώς οι δημιουργικές ώρες εργασίας δεν ξεπερνούν τις 3,5.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει στη Βρετανία, τις Δευτέρες έχει σημειωθεί αύξηση 20% στο ποσοστό των ατόμων που παθαίνουν καρδιακή προσβολή, το οποίο οφείλεται ίσως στο άγχος που προκαλεί η επιστροφή στο γραφείο.

Ο μήνας... των αρνητικών συναισθημάτων

Ο Νοέμβριος χαρακτηρίζεται ως ο μήνας των... αρνητικών συναισθημάτων, σύμφωνα με τα τεχνολογικά δεδομένα. Μια ξεχωριστή ανάλυση στη Wikipedia ειδικότερα για τις επισκέψεις σε ιστοσελίδες ιατρικού περιεχομένου αποκαλύπτει μια ξεκάθαρη εποχικότητα για ψυχολογικά θέματα που απασχολούν προφανώς τους χρήστες.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι τα αρνητικά αισθήματα είναι σαφώς περισσότερα το φθινόπωρο και το χειμώνα, με αποκορύφωμα το Νοέμβριο, ενώ το άγχος και ο θυμός υπερεκφράζονται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Απριλίου.

Η έρευνα δείχνει ότι διάφορες συμπεριφορές των ανθρώπων σχετικά με τη δουλειά τους και τον ελεύθερο χρόνο, τη διατροφή τους, τις ασθένειές τους, την κατανάλωση κ.α. εμφάνιζαν σαφή εποχικότητα και προβλεψιμότητα, που έχει άμεση σχέση με τις μεταβολές του καιρού.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services

Σημείωση: Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.