Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερη ζωή μετά τη μεταμόσχευση

Ο Αντώνης Γιαλελάκης από τη Νεάπολη Λασιθίου έκανε μεταμόσχευση καρδιάς το 2002. Το μόσχευμα βρέθηκε ως από θαύμα με την εκπνοή του εξαμήνου που του είχαν δόσει οι γιατροί ως το διάστημα της ζωής που του έμενε αν δεν προχωρούσε στη μεταμόσχευση...

Ενώ, όπως έχει δηλώσει, ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να τα καταφέρει, τελικά τα κατάφερε. Εκεί που όλοι τον είχαν "καταδικασμένο", μετά τη μεταμόσχευση ξεκίνησε μια δεύτερη ζωή: Εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έκανε οικογένεια, έστησε επιχειρήσεις και δουλεύει στα χωράφια του...

Σήμερα, 15 χρόνια μετά, λαμβάνοντας συστηματικά τη σωστή θεραπευτική αγωγή, η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική και ο ίδιος έχει αναθεωρήσει πολλά στη ζωή του. Όπως λέει: "Δεκαπέντε χρόνια τώρα δεν έχω σταματήσει να αγωνίζομαι για την Δικαιοσύνη, τον Σεβασμό, την Αξιοπρέπεια", ενώ συμμετέχει και σε όλες τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τη δωρεά οργάνων σώματος.

Η Ελλάδα παραμένει πολύ πίσω σ' αυτόν τον τομέα. Είναι ουραγός της Ευρώπης, στη δωρεά και στις μεταμοσχεύσεις οργάνων με μόλις 2,6 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ στις υπόλοιπες χώρες οι δότες ξεπερνούν τους 20. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Πορτογαλία, η οποία έχει 25 με 30 δότες ανά εκατομμύριο, αλλά και η Κροατία με 35 δότες ανά εκατομμύριο.

Ενημέρωση σε σχολεία με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων "Άγιος Ιωάννης" με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, που εορτάζεται την 1η Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιήσει ημέρα ευαισθητοποίησης με επισκέψεις τη μέρα αυτή σε σχολεία του Νομού Χανίων μαζί με τον μεταμοσχευμένο-λήπτη μοσχεύματος καρδιάς Αντώνιο Γιαλελάκη, για την ενημέρωση των νέων μας στο θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα:

- στις 12 το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Επαγγελματικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου στις Μουρνιές. Παράλληλα ενημέρωση θα πραγματοποιήσει και η Ελευθερία Ασημίνα, εθελόντρια του Συλλόγου, για τη δωρεά ομφαλικών βλαστοκυττάρων και τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.

- στις 4 το απόγευμα θα βρίσκεται στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη.

- στις 7:30 το απόγευμα θα βρίσκεται στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πλατανιά στον Πλατανιά.

Ταυτόχρονα σε κάθε επίσκεψη θα γίνεται και ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά αιμοπεταλίων και τη δωρεά μυελού των οστών από μέλος του Συλλόγου.

www.voltarakia.gr