Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο δρόμος με τα κυπαρίσσια...

Φανταστείτε, λοιπόν, εκεί που κάνουμε τα βολταράκια μας στην Κρήτη, να ανοιχτεί αυτός ο υπέροχος δρόμος μπροστά μας... Πρόκειται για ένα δρόμο που δε σκέφτεται πολύ για να ακολουθήσει κανείς, με δύο σειρές ψηλών αγέρωχων κυπαρισσιών να σχηματίζουν αψίδα για να περάσουμε από κάτω...

Θα μπορούσε να είναι σημείο κινηματογραφικού γυρίσματος, στην πραγματικότητα, όμως, είναι απλώς ένας δρόμος στην Κρήτη από τον οποίο δεν είχαμε ξαναπεράσει, γι' αυτό και μας έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση...

Βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου, στο μέσο μιας κατάφυτης κοιλάδας του Αμαρίου που σχηματίζεται ανάμεσα στο Όρος Κέδρος και στον Ψηλορείτη.

Βρίσκεται κοντά στη Μονή Ασωμάτων, την οποία εμείς γνωρίζαμε ως... Σχολή Ασωμάτων! Και ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι... Ασώματοι; Όπως πληροφορηθήκαμε ο ναός της Μονής είναι αφιερωμένος στους Ταξιάρχες (= Ασώματοι). Άρα λύθηκε η πρώτη απορία!

Πάμε για τη δεύτερη!

Η ίδρυση της Μονής χρονολογείται τη Β’ Βυζαντινή Περίοδο, ωστόσο από το 1930 λειτουργεί ως Γεωργική Σχολή. Γι' αυτό και τη Μονή, πολλοί Κρητικοί τη γνωρίζουν ως Σχολή!

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services