Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη διάκριση για δύο παραλίες της Κρήτης

Στην Κρήτη βρίσκονται δύο από τις 10 παραλίες της Ευρώπης με τα πιο γαλάζια νερά! Στην Ελλάδα βρίσκονται οι πέντε από τις 10.

Οι παραλίες του νησιού με τα πιο γαλάζια νερά είναι το πανέμορφο Βούλισμα στην περιοχή Αγίου Νικολάου Λασιθίου και ο Ομπρός Γιαλός στην περιοχή του Βάμου Χανίων.
 
Οι 10 παραλίες της Ευρώπης με τα πιο γαλάζια νερά:
 
Pasqyra (Mirror Beach), Αλβανία
Μπούκα (Long Beach), Ελλάδα, Μεσσήνη
Κασσιόπη, Ελλάδα, Κέρκυρα
Plage de la Vernette, Γαλλία
Καπούτα, Τουρκία
Βούλισμα, Ελλάδα, Κρήτη
Φωκί, Ελλάδα, Κεφαλονιά
Praia do Carvalho, Πορτογαλία
Ομπρός Γιαλός, Ελλάδα, Κρήτη
Los Lances Beach, Ισπανία
 
Η κατάταξη ζητήθηκε από την εταιρεία ενοικίασης βίλας CV Villas και για να έχουν αποτέλεσμα οι ερευνητές συνέταξαν μια μακρά λίστα με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες.
 
Στη συνέχεια, ακολούθησε η χρωματική ανάλυση, η οποία περιελάμβανε λήψη μη επεξεργασμένων εικόνων των παραλιών από τους χάρτες της Google, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σταγονόμετρου χρώματος για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού.
 
Όπως αποδείχτηκε η παραλία Pasqyra, ή αλλιώς Mirror Beach, στην Αλβανία έχει τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο. Βρίσκεται κοντά στους Αγίους Σαράντα και στο Εξαμίλι.
 
Ωστόσο, η Ελλάδα κυριαρχεί στη λίστα, διαθέτοντας τις πέντε από τις δέκα παραλίες με το πιο γαλάζια νερά στην Ευρώπη...
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία από το Βούλισμα: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved 

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα καλά ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.