Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα χέρια του Δήμου θεατρικός σταθμός & πρώην ΚΤΕΛ

Το κτήριο του παλιού ΚΤΕΛ και του Θεατρικού Σταθμού θα περιέλθουν προσεχώς στο Δήμο Ηρακλείου.

Την ενημέρωση αυτή είχαν εκπρόσωποι της ομάδας «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο» από το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό σε συνάντησή τους το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2024.
 
Σύμφωνα με τον κ. Καλοκαιρινό, το κτήριο του παλιού ΚΤΕΛ και του Θεατρικού Σταθμού συμπεριλαμβάνονται στο τμήμα της χερσαίας ζώνης που θα παραχωρηθεί με νομοθετική πράξη στο Δήμο Ηρακλείου το επόμενο διάστημα και είναι καίριας σημασίας η διευθέτηση της μελλοντικής χρήσης τους.
 
Η ομάδα «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο» εκπροσωπήθηκε από τον Μανώλη Θαλασσινάκη και τον Αδάμ Φρογάκη. Μέσω αυτών κατατέθηκαν στο Δήμαρχο προβληματισμοί, αλλά και προτάσεις σχετικά με ζητήματα όπως η διαχείριση του πρασίνου, του δημόσιου χώρου, των αρχαιολογικών χώρων και των νεοκλασικών κτηρίων της πόλης. 
 
Τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα το ζήτημα της καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι για τη Δημοτική Αρχή το ζήτημα της καθαριότητας είναι πρώτης προτεραιότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός , διευκρινίζοντας: «Μιλάω για το ζήτημα της καθαριότητας με την ευρεία έννοια, η οποία συμπεριλαμβάνει την κυκλική οικονομία που έχει να κάνει με την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, την εξειδικευμένη επεξεργασία απορριμμάτων και τη χρήση των βιοαποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας. Για αυτό το λόγο άλλωστε διεκδίκησα τη διοίκηση του ΕΣΔΑΚ, ακριβώς γιατί το Ηράκλειο έχει ζωτικό συμφέρον στη διαχείριση των απορριμμάτων».
 
Τέλος, συζητήθηκε τόσο η ανάπλαση του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού όσο και η δημιουργία του γραμμικού πάρκου Ερυθραίας που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της περιοχής. 
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα καλά και χρήσιμα νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.