Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 13 καρναβάλια της Κρήτης...

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 13 καρναβάλια γίνονται την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 στην Κρήτη! Άλλα μεγαλύτερα, κι άλλα μικρότερα, όλα με το δικό τους ξεχωριστό χρώμα μας προσκαλούν να τα επισκεφτούμε και να διασκεδάσουμε την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Πάμε να δούμε όλα μας τα σημερινά καρναβάλια και καλή μας διασκέδαση!
 
ΤΖΕΡΜΙΑΔΟ: Στη 1 το μεσημέρι ξεκινά το Τζερμεδιανό Καρναβάλι στο Οροπέδιο Λασιθίου. 
 
Το καρναβάλι έχει σημείο εκκίνησης το Κέντρο Υγείας και τερματισμό στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο. Με το dj Bon και την κλόουν Σοφία για τα τα παιδιά. "Αφθονο κρασί, κέφι και ξέφρενο χορό", υπόσχονται οι διοργανωτές.
 
ΣΚΙΝΙΑΣ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινιά έχει οργανώσει το παραδοσιακό Σκινιανό Καρναναβάλι την Κυριακή το μεσημέρι. 
 
Καλεί, λοιπόν, τον κόσμο να βρεθούν στην περιοχή από τη 1 το μεσημέρι για παραδοσιακό αποκριάτικο ξεφάντωμα. Περισσότερα εδώ
 
ΚΑΛΥΒΕΣ Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 και ώρα 2 το μεσημέρι πραγματοποείται στις Καλύβες Αποκορώνου Χανίων, το Καλυβιανό Καρναβάλι.
 
ΤΥΜΠΑΚΙ Το καρναβάλι του Τυμπακίου θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαρτίου 2024 στον κεντρικό δρόμο του Τυμπακίου. Περισσότερα εδώ.
 
ΡΕθΥΜΝΟ: Στις 2 το μεσημέρι στη γνωστή του διαδρομή το διάσημο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, το οποίο ολοκληρώνεται με κάψιμο του καρνάβαλου στις 18:30 το απόγευμα. Περισσότερα εδώ
 
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Στις 3 το μεσημέρι ξεκινά το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι με παρουσιαστή το Λευτέρη Μητσόπουλο στην οδό Δημοκρατίας. Περισσοτερα εδώ
 
ΚΙΣΣΑΜΟΣ: Ο Δήμος Κισσάμου και φέτος τις Αποκριες διοργανώνει τη μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού σε όλη την πόλη και καλεί σε μεγάλο γλέντι, χαρίζοντας κέφι και χαρά σε μικρούς και μεγάλους, στην μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 και ώρα 3:00 στην οδό Σκαλίδη.
 
ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ: Στις 3:30 το μεσημέρι ξεκινά έξω από το Δημαρχείο Αρκαλοχωρίου μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Ακολουθεί δωρεάν συναυλία με τη Βαγγελιώ Φασουλάκη.
 
ΣΗΤΕΙΑ: Στις 4 το απόγευμα ξεκινά το καρναβάλι της Σητείας. Βασίλισσα του Καρναβαλιού είναι η Κατερίνα Πασαλάρη (αναπληρωματική Miss Europe 2023). Aκολουθεί δωρεάν συναυλία με τον Κωνσταντίνο Κουφό. Περισσότερα εδώ
 
ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 και ώρα 4 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Παλαικάστρου πραγματοποιείται το 13ο Παλαικαστριανό Καρναβάλι. 
 
Το διοργανωένει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου "Ίτανος", ο οποίος καλεί "ντόπιους και επισκέπτες για να ξεφαντώσουν μαζί με τους καρνιβαλιστές στο Παλαίκαστρο"!
 
ΜΑΛΙΑ: Στις 4 το απόγευμα ξεκινά το Μαλιώτικο Καρναβάλι με παρουσιαστή το Χρήστο Φερεντίνο. Διαβάστε περισσότερα εδώ
 
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Στις 4:30 το απόγευμα ξεκινά το Καρναβάλι της Λίμνης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ
 
ΠΟΜΠΙΑ: Στις 5:30 το απόγευμα ξεκινά το καρναβάλι στην Πόμποια που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια. Το καρναβάλι διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας, που μας καλεί να συμμετάσχουμε, υποσχόμενος μια ξεχωριστή αποκριάτικη βραδιά.
 
Τα 13 καρναβάλια είναι, όπως προαναφέρθηκε, μόνο αυτά που γίνονται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην Κρήτη (και μπορεί να μας έχει ξεφύγει και κανένα). Έχουν προηγηθεί, όμως, κι άλλα πολλά (σε Ηράκλειο, Κρουσώνα, Σούδα κ.α.), κάνοντάς μας να ευχαριστηθούμε φέτος τις Απόκριες!
 
Αν θέλετε να δείτε ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις για την  Κυριακή, την Καθαρά Δευτέρα και κάθε άλλη μέρα "πατήστε" εδώ.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία από το καρναβάλι του Ρεθύμνου: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι Απόκριες, οι εκδηλώσεις και τα καρναβάλια, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.