Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Που θα πάμε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου;

Πολλές και ωραίες αποκριάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου 2024 στην Κρήτη.

Σας έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από αυτές για να διευκολύνουμε τις επιλογές σας.
 
Ξυνόχοντρος και μουζουδιά στο Μοχό
 
Μια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες υπαίθριες γιορτές της Κρήτης, πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στο Μοχό.
 
Η εκδήλωση «Ξυνόχοντρος και μουζουδιά» ξεκινά στις 4 το απόγευμα με παιδικό πρόγραμμα και έναρξη της προετοιμασίας 3.000 μερίδων ξινόχοντρου που προσφέρονται στον κόσμο δωρεάν.
 
Το μεγάλο πάρτυ στην πλατεία με μουζουδιές, αστεία, χορούς και μουσικές ξεκινάει κατά τις 8 το βράδυ. Κρασί και αναψυκτικά δωρεάν για όλους. Σουβλάκια ψήνονται σε υπαίθριες ψησταριές και πωλούνται σε λογικές τιμές. Περισσότερα γι' αυτή την ωραία γιορτή μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Το έθιμο της Τζαμάλας στον Άγιο Νικόλαο
 
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λασιθίου σας προσκαλούν το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:30 στο θεατράκι της Λίμνης στον Άγιο Νικόλαο για την αναβίωση του αποκριάτικου Γιαννιώτικου εθίμου, την Τζαμάλα! 
 
Συμμετέχει το Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου με παιδικές χορευτικές ομάδες που παρουσιάζουν το γαϊτανάκι και χορούς της Αποκριάς.
 
Μπορείτε να μάθετε λεπτομέρειες για τη γιορτή και να δείτε τι περιλαμβάνει το έθιμο της τζαμάλας εδώ
Μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ για παιδιά στις Πατσίδες
 
Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρα 6 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσίδων διοργανώνει ένα μεγάλο μασκέ πάρτυ θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο.
 
Μικροί και μεγάλοι καλούνται να διασκεδάσουν με τη Φραουλοχώρα, την Κλοουνίτσα – Πιπίτσα, show με γιγάντιες μπουρμπουλήθρες, θεατρικό παιχνίδι για τις απόκριες, μπαλονοκατασκευές, face painting και όχι μόνο, όλα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
 
Καστρινό Καρναβάλι στο Ηράκλειο
 
Το «Καστρινό Καρναβάλι» έρχεται στο Ηράκλειο την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 για να δώσει λίγη χαρά σε μικρούς και μεγάλους. 
 
Η παρέλαση των καρναβαλιστών για την Καστρινή Αποκριά θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι από το λιμάνι (Πλατεία 18 Άγγλων), θα διασχίσει την 25η Αυγούστου, θα περάσει από την Πλατεία Λιονταριών,  θα διασχίσει την Λ. Δικαιοσύνης  και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας!    
 
Προπομπός του καρναβαλιού θα είναι άρματα από το καρναβάλι των Μαλίων. Δείτε τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο καρναβάλι εδώ
Ο Τόνι Σφήνος στην πλατεία Αγίου Τίτου
 
O Toni Sfinos θα βρίσκεται την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στην πλατεία Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο. 
 
Αμέσως μετά το καρναβάλι της "Καστρινής Αποκριάς", περί τις 3 το μεσημέρι, λαμβάνει χώρα ένα πάρτυ με χορό, μουσική και τον Τόνι Σφήνο πρωταγωνιστή. 
 
Για τους όρθιους η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες εδώ
 
Μεγάλο πάρτυ στο Πολύκεντρο με τους Kultur Multur
 
Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, αμέσως μετά το καρναβάλι γίνεται στο Πολύκεντρο Ηρακλείου, ένα μεγάλο πάρτι!   
 
Πραγματοποιείται συγκεκριμένα το «After Carnival Party», περί τις 3 το μεσημέρι, που περιλαμβάνει:     
- Συναυλία των «Kultur Multur» της αγαπημένης μπάντας του Ηρακλείου που παίζει για μικρά και μεγάλα παιδιά.    
- Dj Party με τραγούδια και μουσική των 60's, 70's, 80's ! 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ενώ περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ
 
Απόκριες στο Ντορέ, ξανά!
 
Τρικούβερτα γλέντια που έχουν μείνει στην ιστορία θυμούνται οι παλιοί Ηρακλειώτες να γίνονται στο Ntore... Ειδικά τις Απόκριες, η σάλα γέμιζε και το ιστορικό στέκι γινόταν σημείο αναφοράς. Απόκριες στο Ntore, μπορούμε φέτος να κάνουμε ξανά!
 
Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, από τις 2 το μεσημέρι στον 5ο όροφο του Μεγάρου Ντορέ, σας περιμένουν με κέφι και διάθεση για αποκριάτικο ξεφάντωμα!  Με γευστικές απολαύσεις (μενού αλά καρτ), special ποτά και ζωντανή ορχήστρα με τους:
 
Βαγγέλη Μπιτζαράκη: Πλήκτρα, τραγούδι
Ειρήνη Περάκη: Τραγούδι
Μάνο Καλαθάκη: Κιθάρα, τραγούδι
Γιώργο Περογιαννάκη: Μπουζούκι
 
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ και στα τηλέφωνα 2816-007996 και 6957-831100. 
 
Καρναβάλι στον Κρουσώνα με τον Circus Camino
 
Το 9ο Κρουσανιώτικο Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 1 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίας Τριαδος στον Κρουσώνα.
 
Στην πλατεία θα βρίσκεται ο ένας και μοναδικός Circus Camino, ενώ παρουσιάζει η Αναστασία Μπιτζιλέου. Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες εδώ
 
Ο χορός των ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
 
Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο δεν σταματούν. Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στις 10:30 το βράδυ πραγματοποιείται ο χορός των ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.
 
Με το Γιώργο Λιβάνη στο "Louvro". Eίσοδος 12 ευρώ με ποτό.
 
Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα
 
Το Χανιώτικο Καρναβάλι πραγματοποιείται στη Σούδα την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 και ώρα 3 το μεσημέρι, με παρουσιάστρια τη Γωγώ Γαρυφάλλου. Μαζί της ο Κωνσταντίνος Κακαβελάκης.
 
Η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Σούδα ξεκινά από το Ναυταθλητικό Όμιλο και διασχίζοντας την πόλη, θα καταλήξει στην Πλατεία για το μεγάλο πάρτι που θα ακολουθήσει. 

Ξυλοπόδαροι και φουσκωτά στη Νεάπολη

Μια φαντασμαγορική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους διοργανώνεται την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 4 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης Λασιθίου. 
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορογραφίες, παρέλαση κρουστών από τους Batala Creta, σταντ απ κόμεντι από τους SUCC, μουσική από τους Walkman the Band, γιγαντοφιγούρες, φουσκωτά και ξυλοπόδαρους!
 
Καρναβάλι στο Μακρύ Γιαλό Λασιθίου
 
Φέτος, μετά από 11 χρόνια, θα αναβιώσει το έθιμο της καρναβαλικής παρέλασης στην δημοτική ενότητα Μακρύ Γιαλού Λασιθίου. Μια ομάδα ατόμων με πολύ μεράκι και αγάπη για τον τόπο, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής, έχουν βάλει σκοπό την αναβίωση του εθίμου.
 
Το καρναβάλι αναβιώνει την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στις 2:30 το μεσημέρι.
 
Η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει από την αλάνα του Μακρύ Γιαλού και θα καταλήξει στην νέα πλατεία Κουτσουρά, όπου θα κλείσει με αποκριάτικο πάρτι. 
 
Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στη Σητεία
Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 9 το πρωί, ξεκινά από την κεντρική πλατεία της Σητείας το 16ο Κυνήγι Κρυμμένου θησαυρού, το οποίο γίνεται στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του 2024.
 
Όλη η πόλη ζωντανεύει. Η νικήτρια ομάδα θα διοργανώσει το Κυνήγι της επόμενης χρονιάς.
  
Καρναβάλι στο Καστέλλι και κυνήγι θησαυρού στο Αρκαλοχώρι
 
Καρναβαλική παρέλαση στο Καστέλλι στις 3 το μεσημέρι και μεγάλο πάρτυ με dj αμέσως μετά.   
 
Το πρωί της ίδιας ημέρας θα έχει κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο Αρκαλοχώρι. Περισσότερα εδώ
 
Καντάδες στα σοκάκια των Μαλίων
 
Με όμορφες μελωδίες που φέρνουν στο νου νοσταλγικές εικόνες παλαιότερων εποχών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στα Μάλια. 
 
Η Χορωδία Μαλίων με μαέστρο το Ν. Αντωνακάκη, μουσικοί και κανταδόροι, θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά όλοι μαζί, για να αναβιώσουν ξανά το έθιμο της παλιάς καντάδας στις 6:30 το απόγευμα στα Μάλια. Περισσότερα εδώ
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι Απόκριες, τα καρναβάλια και οι εκδηλώσεις ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.