Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσικνοπέμπτη στο Ηράκλειο!

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στα πλαίσια των Αποκριάτικων δράσεων σε συνεργασία με  σπουδαστές της Δραματικής Σχολής "Νότος" παρουσιάζει στους Δρόμους του Ηρακλείου "μασκαράδες" με κοστούμια από τη Βενετσιάνικη συλλογή του!

Ραντεβού στους κεντρικούς Δρόμους του Ηρακλείου σήμερα Τσικνοπέμπτη, κατά τις ώρες 11:30 με 14:30 (Σχεδιασμός δράσης: Άννα Μαχαιριανάκη)

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18:00, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση του μουσικού Βαγγέλη Τσαγκαράκη, θα μας διασκεδάσει με αποκριάτικες μελωδίες. Η μουσική διαδρομή θα ξεκινήσει από τα σκαλάκια της Πλατείας Δασκαλογιάννη.  Την Φιλαρμονική θα συναντήσουμε, κατά τη διάρκεια της μουσικής της βόλτας και στις Πλατείες Ελευθερίας, Λιονταριών, Αγίας Αικατερίνης, Νικηφόρου Φωκά (Φιξ) κτλ. 

Παράλληλα στο αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, καθόλη τη διάρκεια των Απόκρεων μπορείτε να απολαύσετε διακοσμητικές κούκλες και μάσκες από το μουσείο Καζαντζάκη, το όποιο ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά για τον δανεισμό τους. 

Οι Αρκουδιάρηδες στο Πολύκεντρο

Μια ωραία εκδήλωση με είσοδο ελεύθερη για το κοινό ξεκινά στις 6:30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο.

Θα περιλαμβάνει αποκριάτικα δρώμενα, τους Αρκουδιάρηδες της Γέργερης, τη σιβιανή μάσκα, πικάντικα ανέκδοτα και άλλα που θα κάνουν την ημέρα της Τσικνοπέμπτης ξεχωριστή. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη ΔΕΠΑΝΑΛ και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

Τσικνοπέμπτη στο Ντορέ

Τρικούβερτα γλέντια που έχουν μείνει στην ιστορία θυμούνται οι παλιοί Ηρακλειώτες να γίνονται στο Ntore... Ειδικά τις Απόκριες, η σάλα γέμιζε και το ιστορικό στέκι γινόταν σημείο αναφοράς. Απόκριες στο Ntore, μπορούμε φέτος να κάνουμε ξανά!   

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, από τις 7 το απόγευμα στο Ntore (πλατεία Ελευθερίας, 5ος όροφος) έχει αποκριάτικη εκδήλωση. Με γευστικές εκπλήξεις, σπέσιαλ ποτά και χορό. Μουσική συντροφιά θα κρατήσουν στον κόσμο οι Σίλια Καραγιάννη, o Νίκος Δεσδενάκης και ο dj Bitzz.   

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο Ntore με τις ωραίες γεύσεις και τη μεγάλη αποκριάτικη παραδοση: 2816-007996 και 6957-831100.  Περισσότερα εδώ

Αποκριάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση

Η αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου και ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου διοργανώνουν αποκριάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στις 20:00, στο ξενοδοχείο «Αστόρια».

Αποκριάτικος χορός και μουσική με το D.J. Βασίλη Πλερωνάκη. Είσοδος 20 ευρώ και περισσότερα εδώ.

Πάρτυ στα Μάλια για όσους θέλουν να βγουν παραέξω

Την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2024 πραγματοποιείται ένα μεγάλο πάρτυ στην κεντρική πλατεία των Μαλίων, ενόψει του Μαλιώτικου Καρναβαλιού.

Με face painting, ξυλοπόδαρους και show με μπουρμπουλήθρες από τους Bango Bongo, ρίψη βεγγαλικών και φυσικά πολύ χορό και τραγούδι! Σουβλάκια, ποτά, αναψυκτικά, ποπ κορν, μαλλί της γριάς και λουκουμάδες σε συμβολική τιμή. Θα δοθούν δωρεάν αναμνηστικά φουλάρια. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

Γιουροβίζιον και Μαρίνα Σάττι για όσους θέλουν να μείνουν μέσα

Σε μια έκτακτη βραδινή εκπομπή, που θα μεταδοθεί σήμερα Τσικνοπέμπτη Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 από την ΕΡΤ1, θα γίνει η παρουσίαση του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Η εκπομπή αρχίζει στις 9 το βράδυ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας το Μάιο και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Μαρίνα Σάττι, που μεγάλωσε στο Ηράκλειο! Μεταβαίνοντας εδώ μπορείτε να μάθετε κι άλλα για το θέμα.
 
Για ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις
 
Για ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις μπορείτε, όπως πάντα, να μεταβαίνετε στην αρχική σελίδα του site μας εδώ
 
Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, ευχόμαστε ολόψυχα να περάσετε όμορφα.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία της Αποκριάτικης Λότζια.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι Απόκριες και οι εκδηλώσεις ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.