Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φτιάχνουμε μόνοι μας... πασατέμπους!

Βλέποντας τις γλυκοκολοκύθες της σημερινής μας φωτογραφίας μας πλημμύρισαν πάλι οι αναμνήσεις... Θυμόμαστε την καλή μας τη γιαγιά να αξιοποιεί στο έπακρο τον εντυπωσιακό καρπό: Να τηγανίζει τις αλευρωμένες του λεπτές φετούλες, να κάνει πιταράκια με την ψίχα τους και να μετατρέπει τους σπόρους τους σε πεντανόστιμους σπιτικούς πασατέμπους!

Μα αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που παλιότερα, παρά τη φτώχεια τους, έκαναν καλιμέντο πολλά νοικοκυριά. Αγόραζαν λίγα πράγματα, δεν πετούσαν τίποτα και αξιοποιούσαν τα πάντα. Όπως η γιαγιά τους σπόρους της κολοκύθας!

Αν και είμαστε πολύ μικροί, ανακαλέσαμε στο μυαλό μας τις κινήσεις της, προσπαθώντας να τις επαναλάβουμε... Ξεπλύναμε τους σπόρους, τους βάλαμε σε ένα ταψάκι, τους πασπαλίσαμε με αλάτι και τους ψήσαμε για λίγο στο φούρνο...

Απλούστατο; Όποιος και να δοκίμασε νόμιζε πως ήταν... αγοραστοί! Τόσο καλοί!

Καβατζάρουμε, λοιπόν, από τώρα τις κολοκύθες μας για να τηγανίζουμε όλο το χειμώνα, για να κάνουμε πιταράκια, για να φτιάξουμε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη σούπα βελουτέ, μα και για να δούμε πόσο απλό να είναι φτιάξουμε τους δικούς μας πασατέμπους!

Στο μεσοδιάστημα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κολοκύθες μας, στον κήπο ή στο σπίτι, ως ντεκόρ. Όπως με εντυπωσιακό αποτέλεσμα είχε κάνει έξω από το ακίνητο της φωτογραφίας ο ιδιοκτήτης του!

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα καλά και χρήσιμα νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.