Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη διάκριση για το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο»

Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» του Ωδείου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου συμμετείχε σε ένα Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό μέσω του προγράμματος «Merita», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 61 επαγγελματικά κουαρτέτα. Από αυτά επιλέχθηκαν τα 38 για να συμμετέχουν στο έργο. Ανάμεσα στα 38 ήταν και το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» (New Cretan Quartet), το οποίο αποτελείται από τους: 

Γιάννη Μαγειρόπουλο, βιολί

Γεώργιο Χλιαβώρα, βιολί

Στέφανο Συμεωνίδη, βιόλα

Κωστή Σπυριδάκη, τσέλο.

Με τη συμμετοχή τους στο έργο το κουαρτέτο μας και θα έχει την ευκαιρία για:

  • Ανάπτυξη καινοτόμων έργων.
  • Συμμετοχή σε τουλάχιστον 3 αμειβόμενες παραστάσεις στην Ευρώπη.
  • Να γίνει μέρος μιας διεθνούς κυκλοφορίας.
  • Να λαμβάνει μέρος σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε ιστορικά σπίτια.
  • Συμμετέχει σε δίκτυο με 17 διεθνή πολιτιστικά ιδρύματα.
  • Να παρουσιάσει το καινοτόμο έργο διαδικτυακά με διεθνείς διοργανωτές συναυλιών.
  • Να επιλεγεί για να πραγματοποιήσουν συναυλίες εκτός ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελβετία, την Κίνα και τις ΗΠΑ.
  • Να αποκτήσει πρόσβαση σε διαδικτυακές εκπαιδεύσεις κ.α.

Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» (New Cretan Quartet) ήταν η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα. Όπως προαναφέρθηκε συνολικά υποβλήθηκαν 61 συμμετοχές από 27 χώρες που είναι οι ακόλουθες : Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία, Ολλανδία, Τουρκία, Ουκρανία. 

Ακολουθούν τα λινκ με την συμμετοχή του «Νέου Κρητικού Κουαρτέτου» στον διαγωνισμό, τα οποία μας παρέθεσε ο Δήμος Ηρακλείου:

https://youtu.be/YYLWpTi6rO4

https://www.youtube.com/watch?v=Yqyop232NkM

https://youtu.be/uMjerOwx8UM

Το Κουαρτέτο Ιδρύθηκε το 2018 στο Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, τον διακεκριμένο βιολονίστα Γεώργιο Δεμερτζή.

Το  «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» δημιουργήθηκε από νέους Μουσικούς της Κρήτης οι οποίοι συμμετέχουν στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης.

Το πρόγραμμα «Merita» έχει ως στόχο την προώθηση της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το πετυχαίνει μεταξύ άλλων χτίζοντας μία ψηφιακή πλατφόρμα που αυξάνει την προβολή και την κυκλοφορία των αναδυόμενων ευρωπαϊκών κουαρτέτων εγχόρδων.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία του νέου κρητικού κουαρτέτου.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα κουαρτέτα, η μουσική και οι νέες προσπάθειες ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.