Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέλω να βγάζω το δικό μου μέλι - Τι πρέπει να κάνω;

Δεν θα ήταν ωραία να είχαμε τις δικές μας μέλισσες; Να βγάζουμε το δικό μας μελάκι, να έχουμε για το σπίτι μας, για τους φίλους μας και αν περισσεύει να πουλάμε κιόλας;

Εμείς το έχουμε σκεφτεί πολλές φορές. Αν έχετε φλερτάρει με την ίδια ιδέα κι εσείς, τότε σας ενδιαφέρει το νέο σεμινάριο του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
 
Ξεκινά στις 9 Απριλίου 2024 στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου, όπου θα γίνει η θεωρητική κατάρτιση. Το σεμινάριο περιλαμβάνει, όμως, και πρακτική εξάσκηση σε μελισσόκηπο.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται: Σε αρχάριους, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μελισσοκόμους και γενικά σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο των μελισσών και την τέχνη της μελισσοκομίας.
 
Μάθετε τώρα τις βασικές αρχές της μελισσοκομίας και ξεκινήστε τα πρώτα σας βήματα κάνοντας αίτηση ΕΔΩ!
 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων και τεχνικών πάνω στον τομέα της μελισσοκομίας αλλά και των προϊόντων της. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να ξεκινήσουν τα δικά τους μελίσσια και να αξιοποιήσουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα. Αξιοποιώντας τις γνώσεις που πήραν και έχοντας τον οδηγό που θα τους δοθεί, θα είναι σε θέση να εξασκήσουν τις μελισσοκομικές πρακτικές και να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα όπου μπορεί να προκύψουν. Τέλος θα μάθουν βασικές τεχνικές τυποποίησης μελισσοκομικών προϊόντων.
  
Ενότητες σεμιναρίου:
 
Βασικές αρχές μελισσοκομίας
Βιολογία της μέλισσας- μελισσοκομικός εξοπλισμός
Εγκατάσταση μελισσοκομείου
Εχθροί και ασθένειες των μελισσών
Μελισσοκομικά φυτά - Ανθοφορίες - Μελιτοφορίες
Προϊόντα κυψέλης
Τυποποίηση μελισσοκομικών προϊόντων
Μελισσοκομικοί χειρισμοί.
Πρακτική άσκηση σε μελισσόκηπο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να είναι αλλεργικοί.
 
Επίσης πρέπει να διαθέτουν τον προβλεπόμενο εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει ειδική στολή - γάντια και αποτελεί προϋπόθεση για την ασφάλεια των εκπαιδευομένων.
 
Δικαίωμα συμμετοχής: Το κόστος του προγράμματος είναι 260 ευρώ ανά συμμετοχή
 
Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.
 
Χρόνος διεξαγωγής: 30 ώρες κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 9 έως 18 Απριλίου, κατά τις ώρες 17:00 μ.μ. - 21:15 μ.μ.
Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σε 2 Κυριακές στις 14 και στις 21 Απριλίου, κατά τις ώρες 09.00 π.μ. - 14.00 μ.μ.
 
Μάθετε περισσότερα εδώ και κάντε την αίτησή σας εδώ.

Εισηγητές
 
Η Μαρία Δρούλου είναι πτυχιούχος εκπαιδευτικός και έχει υπηρετήσει στην εκπαίδευση ως αναπληρώτρια για 8 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μελισσοκομίας και παραγωγής φυτικών καλλυντικών. Από το 2012 εργάζεται ως επαγγελματίας μελισσοκόμος.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με την εκπαίδευση, τις νέες μεθόδους διδασκαλίας και πλέον είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων με διδακτικό αντικείμενο τη Μελισσοκομία, την παραγωγή σαπουνιού και φυτικών καλλυντικών. Συνεργάζεται με συλλόγους , Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, σε πρότζεκτ και θεματικές εβδομάδες σχολείων Α/βαθμιας και Β/θμιας. Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ και Οικογιορτές. Επίσης, έχει συγγράψει άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευτεί ηλεκτρονικά και στον τοπικό τύπο. 
 
Ο Μύρων Κλίνης-Κλινάκης  είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής  Σχολής  του ΑΠΘ. Η ειδικότητά του είναι η φυτική παραγωγή και η μελισσοκομία. Από το 1998 είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της εμπορίας γεωπονικών προϊόντων και σύμβουλος γεωπόνος. Έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή πολλών κήπων στην Ανατολική Κρήτη. Είναι εμπειρογνώμονας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε γεωπονικές υποθέσεις.
 
Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302736 & 302730 φαξ 2810-227189, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από τις 09:00 έως 14:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία αρχείου.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα καλά και χρήσιμα νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.