Παράσταση: "Το χελιδόνι"
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024, 21:00
Λάκκος
Με εισιτήριο

Η παράσταση: "Το χελιδόνι" του Γκιλιέμ Κλουά παρουσιάζεται στο χώρο τέχνης "Χωρομορφές" (Σπιναλόγκας 20 στο Λάκκο) στο Ηράκλειο.

Παραστάσεις δίδονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9 το βράδυ, από τις 16 Μαρτίου ως τις 21 Απριλίου 2024.

Λίγα λόγια για την παράσταση: "Ο Γκιλιέμ Κλούα, που θεωρείται μια από τις πιο καινοτόμες και διεισδυτικές φωνές του σύγχρονου καταλανικού θεάτρου, γράφει έναν ύμνο στην αγάπη, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 στο gay bar «Pulse» του Ορλάντο, αλλά και στις τραγωδίες στο Μπατακλάν, στη Νίκαια, στη Βαρκελώνη. Ο συγγραφέας δεν εμμένει καθόλου στον τρόμο, που προκάλεσαν τα γεγονότα, αλλά στον θρίαμβο της ζωής απέναντι στο μίσος και τον θάνατο.

Η Αμέλια, μια αυστηρή δασκάλα φωνητικής, έχοντας βιώσει την μεγαλύτερη απώλεια, αυτή του παιδιού της, είναι κλεισμένη στο σπίτι της και τη μουσική της. Όταν εισβάλλει στη ζωή της ο Ραμόν, ένας νεός με τελείως διαφορετική θεώρηση για τη ζωή από εκείνη, αρχίζει να αποκαλύπτεται το παρελθόν των δύο αυτών ηρώων. Ο Ραμόν ζητάει από την Αμέλια, να του διδάξει «Το Χελιδόνι» για να το τραγουδήσει σε μια τελετή για τη μνήμη της μητέρας του, που είχε χάσει πρόσφατα. Καθώς το μάθημα προχωράει, οι δύο αυτοί άνθρωποι, ξεγυμνώνονται και εκμυστηρεύονται λεπτομέρειες για το παρελθόν τους, που χάραξε ανεξίτηλα τη ζωή τους. Η τρομοκρατική επίθεση, φαίνεται ότι τους δένει στενά και μέσα από συγκρούσεις, αναζητούν την αλήθεια, φτάνοντας τελικά στην αποδοχή, την αυτογνωσία και την αγάπη. Τελικά όμως…τι είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους; Είναι η αγάπη";
 
Σκηνοθεσία, καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Δερμιτζάκη
 
Παίζουν: Ιάσονας Χριστοδούλου και Γιάννα Κεφάλα.
 
Μουσική: Άγγελος Αρβανίτης

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ.

Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, Α.μεΑ.) 12 ευρώ, Ατέλειες 8 ευρώ
 
Εισιτήρια: Στο ταμείο του θεάτρου
Κρατήσεις: 6974 315983

www.voltarakia.gr