"Θυμωμένη Άννυ"
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024, 20:00
Εθν. Αντιστάσεως 84
3-5 ευρώ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, έχει προγραμματίσει για τον Μάρτιο του 2024, ένα αφιέρωμα προβολών με ταινίες από γυναίκες δημιουργούς.

Η 1η προβολή του αφιερώματος περιλαμβάνει την ταινία του 2022 με τον τίτλο: "Θυμωμένη Άννυ / Annie Colère" γαλλικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία της Blandine Lenoir.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στις 20:00, στο “Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών” (Εθνικής Αντιστάσεως 84, παλιά πόλη Ρεθύμνου).

Σύνοψη της ταινίας: Ιανουάριος 1974. Επειδή μένει κατά λάθος έγκυος, η Annie, εργάτρια και μητέρα δύο παιδιών, έρχεται σε επαφή με το Κίνημα για την Απελευθέρωση των Αμβλώσεων και της Αντισύλληψης (MLAC), το οποίο προσφέρει παράνομες αμβλώσεις κάνοντας αυτό που δεν έχει ακόμα προβλέψει η νομοθεσία. Ο αγώνας της Annie θα φέρει στο δρόμο της, συνοδοιπόρους και αντιπάλους.

Η ταινία απέσπασε 2 βραβεία και 3 υποψηφιότητες σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Προβάλλεται με υπότιτλους στα ελληνικά σε συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.

Είσοδος 5€
Συνδρομητές ΚΙΝΛΕΡ: 3€
Μαθητές: 3€
Φοιτητές: 3€
Άνεργοι: 3€

www.voltarakia.gr