Tαινία: "Στην αυλή του σχολείου"
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024, 22:00
"Αττικόν"
5 ευρώ

Η Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζει τις κινηματογραφικές της προτάσεις με νέες και παλιότερες ταινίες, μικρού και μεγάλους μήκους, ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10 το βράδυ στο cine "Aττικόν" (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1) θα προβληθεί η ταινία: "Στην αυλή του σχολείου".
 
Σκηνοθεσία: Λορά Βαντέλ
2001
Βέλγιο
 
Σύνοψη: "Υπάρχει κάτι πιο αθώο αλλά ταυτόχρονα τρομακτικό, από την πρώτη μέρα σε καινούριο σχολείο για ένα 7χρονο παιδί; Τυφλόμυγα και τιμωρίες, γέλιο και φόβος, η επίπονη και απαραίτητη ανάγκη του ανήκειν και η δύσκολη συνθήκη του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από τα μάτια (και το ύψος) των παιδιών.
 
Όταν η Νορά βλέπει ότι ο Αμπέλ πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Όμως ο Αμπέλ της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και τον κόσμο των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της".
 
Την ταινία θα προλογίζει η κ. Κατερίνα Βενιανάκη , ψυχολόγος, ειδικό διδακτικό προσωπικό του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 
Είσοδος 5 ευρώ.