Μονόλογος για το Χαλεπά
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, 21:00
Πολιτιστικό Κέντρο
12-14 ευρώ

Ο θεατρικός μονόλογος του Άγγελου Ανδρεοπούλου, για τη ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Το έργο αναφέρεται στη ζωή του σημαντικότατου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλέπα, έχοντας ως εφαλτήριο το ψυχιατρείο της Κέρκυρας, στο οποίο νοσηλεύτηκε για 14 χρόνια και το οποίο αποτελεί την αφετηρία των ταξιδιών του μυαλού του. Μεσα απ αυτα βρισκόμαστε στα παιδικά του χρόνια στην Τήνο, στην Αθήνα του 18ου αιώνα, όπου σπούδασε και αργότερα μεγαλούργησε, χαρίζοντας μας σημαντικότατα έργα, όπως η γνωστή σε όλους Κοιμωμένη, ο Σάτυρος, η Μηδεια... αλλά και στο Μόναχο, όπου πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του και κατάφερε να εδραιωθεί σημαντικά, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις... για να επανελθουμε στην Τήνο, σημαντικό σταθμό της ζωής του... πριν το ψυχιατρείο... μετά το ψυχιατρείο και να οδηγηθούμε μέσα από όλα αυτά τα μονοπάτια στη λύτρωση και την ανάταση ψυχής, που μόνο ένας σπουδαίος ανθρωπος και καλλιτέχνης μπορεί να νιώσει και να βιωσει στο επακρο.
 
Σε ένα αφαιρετικό σκηνικό, ο Γιώργης Κοντοπόδης μας καλει να βυθιστούμε στην ψυχοσύνθεση του σημαντικού γλύπτη, μέσα στα ογδόντα λεπτά που κρατάει η παράσταση και μας μεταφέρει όλες τις αναζητήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ανθρώπου αυτού, η ζωή του οποίου μοιαζει πολλες φορες με μυθιστορημα και αποτελεί το παράδειγμα της φράσης ''ποτέ δεν είναι αργά''...
 
Η παράσταση αποτελεί ένα φόρο τιμής στο σημαντικότατο Έλληνα γλύπτη αλλά και άνθρωπο, που τόσο ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας των ''πιστεύω'' του αλλά κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος της ζωής του σταθερός σε αυτά.
   
Ταυτότητα της παράστασης
Του Αγγελου Ανδρεοπουλου
Σκηνοθεσια - φωτισμοι : Αλεξανδρος Λιακοπουλος
Σκηνικο - εικαστικη επιμελεια : Μιχαλης Παπαδοπουλος
Φωτογραφιες : Ραμπελλα Γρε
Μουσικη συνθεση : Αγγελος Ανδρεοπουλος
 
Στο ρόλο του Γιαννούλη Χαλεπά ο Γιώργης Κοντοπόδης.
 
Γενική είσοδος 14 ευρώ.
Άνεργοι, φοιτητές και ΑμεΑ 12 ευρώ.
Ηλεκτρονική προπώληση εδώ.