Νέα συνάντηση "ΗΕR-autism"
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024, 17:00
Μονής Αγκαράθου
Δωρεάν

Το Σάββατο 11/5/24 και ώρα 17:00 θα γίνει στον Κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού η πέμπτη ανοιχτή συνάντηση της εθελοντικής κίνησης πολιτών "HER-autism", με καίριο θέμα συζήτησης την κατάθεση προτάσεων στη Δημόσια Ψηφιακή Διαβούλευση: «Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030». 

Στην ανακοίνωση της Ομάδας Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό "HER-autism" αναφέρεται: "Όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις της “HER-autism”, μοιραζόμαστε, πάλι, ό,τι μάς απασχολεί σε συνάρτηση με τον αυτισμό, συνομιλούμε για το παρόν και το μέλλον των αυτιστικών συνανθρώπων μας, των παιδιών μας. 

O αυτισμός είναι «αόρατη αναπηρία» σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, το συντριπτικά μεγαλύτερο των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών, που δεν είναι δυνατόν –έως τώρα– να διαγνωστεί προγεννητικά. Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, περίπου 1 στα 50 παιδιά που γεννιούνται σήμερα είναι στο φάσμα του αυτισμού.  
Η συνάντηση είναι ανοιχτή για τους συνανθρώπους μας στο φάσμα, τους γονείς/συγγενείς/κηδεμόνες/φροντιστές τους, εν γένει, υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, τους ανθρώπους της ειδικής αγωγής/υγείας/εκπαίδευσης, όλους τους φίλους με ανιδιοτέλεια και νοιάξιμο".  
 
Ο Κοινωνικός Χώρος των «Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού» βρίσκεται στην οδό Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο Κρήτης, πίσω από τον ναό τουΑγίου Δημητρίου (κέντρο).
 
Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι ελεύθερη. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.