"100 χρόνια... Καίτη" Γκρέυ
Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024, 20:00
Πνευματικό Κέντρο
Δωρεάν

Εκδήλωση με τίτλο: "100 χρόνια... Καίτη" πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 και ώρα 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  

Πρόκειται για μουσικοχορευτική παράσταση - αφιέρωμα στην Καίτη Γκρέυ, που φέτος κλείνει τα 100 της χρόνια (είναι γεννημένη στις 14 Μαΐου 1924). 
 
Η εκδήλωση περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τη ζωή της και χαρακτηριστικά τραγούδια που ερμήνευσε με τη μοναδική της φωνή. 
 
Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά οι «Εντέχνως Λαϊκοί». Μαζί τους, η Νεκταρία Σφιγάκη και ο Δημήτρης Φιωτάκης. Χορεύουν όλα τα Τμήματα του Συλλόγου «Δώσε Πάσο», καθώς και ο Χορευτικός Όμιλος Κρητών «Τα Λευκά Όρη». 
 
Διοργάνωση: Αθλητικός Χορευτικός Σύλλογος «Δώσε Πάσο» & Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
 
Λίγα λόγια για την Καίτη Γκρέυ: Ήταν Τετάρτη 14 Μαΐου 1924 όταν είδε το φως του κόσμου στη Σάμο ως Αθανασία Γκιζίλη.
 
Είχε τότε 3 αδέρφια και η οικογένειά της ήταν φτωχή. Οι γονείς της αποφάσισαν κάτι που δεν ήταν σπάνιο τότε, να δώσουν το κορίτσι τους σε μια εύπορη οικογένεια. Η Γκρέυ υιοθετήθηκε από την οικογένεια Καλαϊτζή και μεγάλωσε στον Πειραιά.
 
Δούλεψε ως ηθοποιός στα μπουλούκια. Αυτή ήταν η έναρξη της καλλιτεχνικής της πορείας και της καθιέρωσής της ως τραγουδίστριας.
 
Στη δεκαετία του ’60 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια έχοντας ημερομίσθιο που ξεπερνούσε ακόμα και τις 8.000 δραχμές.
 
Ηχογράφησε περισσότερα από 1.500 τραγούδια, μέχρι και το 1996, οπότε και αποσύρθηκε από τη δισκογραφία και τα νυχτερινά κέντρα. 
 
Έπαιξε σε 19 ταινίες ως ηθοποιός και τραγουδίστρια.
 
Παντρεύτηκε δύο φορές: Με τον Νίκο Ηλιάδη, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Φίλιππο (1947) και τον Βασίλη (1950), και με τον χρυσοχόο Μιχάλη Παπαναστασόπουλο. Παντρεύτηκε και χώρισε σε νεαρή ηλικία. Ήταν για πέντε χρόνια αρραβωνιασμένη με τον Στέλιο Καζαντζίδη, και έπειτα με τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Επίσης είχε δεσμό με τον εφοπλιστή Νίκο Λαιμό, αλλά και με τον ηθοποιό Κώστα Καρρά.
 
 
ΕΣΤ