Απίθανη εκδρομή!
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 07:30
Από Αγία Άννα
Με συμμετοχή

Μια εκδρομή φανταστική για αρχάριους και μη θα γίνει προς τα Δυτικά την Κυριακή 28 Απριλίου 2024.

Οι συμμετέχοντες που έχουν καλή φυσική κατάσταση θα πεζοπορήσουν στο "Χανιώτικο Αγιοφάραγγο", που αποκαλείται έτσι, καθώς στις σπηλιές του έχουν ζήσει πολλοί μοναχοί και ασκητές. Η περίπου 5,5 ωρών πεζοπορία θα μας αποζημιώσει όταν δούμε την εγκαταλελειμμένη μονή Καθολικού (που ίσως είναι και η αρχαιότερη της Κρήτης), τη σπηλιά της Παναγίας Αρκουδιώτισσας, τις σπηλιές των ασκητών, ένα βράχο σε σχήμα καραβιού και άλλα εντυπωσιακά...
 
Οι συμμετέχοντες που έχουν λιγότερο καλή φυσική κατάσταση ή που επιθυμούν μια χαλαρή Κυριακή, θα ακολουθήσουν μέχρι το σπήλαιο της Αρκουδιώτισσας και μετά θα επιστρέψουν στα πούλμαν. Θα επιβιβαστούν και θα επισκεφθούν τη Μονή Τσαγκαρόλων, μέχρι να συναντηθούν όλοι μαζί στην διάσημη παραλία "Σταυρός" όπου χόρεψε το συρτάκι του ο Ζορμπάς...
 
Την ωραία αυτή εκδρομή, διοργανώνει ο πεζοπορικός σύλλογος "Δρόμοι Ζωής", που στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: "Στο Ακρωτήρι των Χανίων θα βρεθούν οι Δρόμοι Ζωής την προσεχή Κυριακή, πεζοπορώντας στο Χανιώτικο... Αγιοφάραγγο! Απ' την Μονή Γουβερνέτου θα κατηφορίσουμε προς το σπήλαιο της Αρκουδιώτισσας, τη μονή Καθολικού (την αρχαιότερη ίσως στην Κρήτη) και το ομώνυμο φαράγγι (που στο παρελθόν φιλοξένησε αρκετούς μοναχούς και κάμποσους πειρατές), που θα μας οδηγήσει σε ένα εκπληκτικό φιόρδ στη θάλασσα. Σύντομο μπάνιο για όσους θέλουν και ανάβαση στη συνέχεια στα αρκουδοβούνια (στα 260μ.), όπου κινούμενοι νοτιοδυτικά απ το στρογγυλό κεφάλι, μέσα σε ένα καταπράσινο πεδίο, θα καταλήξουμε στον Σταυρό (την πανέμορφη αμμουδερή παραλία στην οποία χόρεψε ο Ζορμπας!).
 
Ικανοί πεζοπόροι καθώς και αρχάροι με ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, μπορούν να ολοκληρώσουν όλη την πεζοπορία. Όλοι οι υπόλοιποι που θα ήθελαν να μετέχουν (αλλά δεν πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές!), μπορούν να ακολουθήσουν μέχρι το σπήλαιο Αρκουδιώτισσας και εν συνεχεία (αφού επιστρέψουν στο λεωφορείο) θα επισκεφθούν έξτρα και την Μονή Τσαγκαρόλων. Μετά θα μεταφερθούν στον Σταυρό, σημείο τερματισμού και για τα 2 γκρουπ, για μπάνιο, φαγητό ή καφέ.
 
Κρατάμε μαγιό (όσοι κάνουν την μεγάλη) το φιόρδ είναι εκπληκτικό και φακό (για όσους επισκεφθούν το σπήλαιο)/
 
Ώρες πορείας  05:30 Β.Δ. 1+. για το γκρουπ της μεγάλης πορείας
 
Ώρες πορείας 01:30 Β.Δ. 1 για το γκρουπ της μικρής πορείας
 
Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 07:30 το πρωί της Κυριακής 28 Απριλίου 2024.
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μόνο στα τηλέφωνα: 2816 007430 & 6947 504650. 
Ώρες επικοινωνίας από Δευτέρα ως Παρασκευή, κατά τις ώρες 09:00-14:00 και 18:00-21:00.
 
Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.
 
Ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.
 
Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας από το site μας www.dromoizois.gr ή/και κάνοντας like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθώντας μας".