"Κάτι που μπορείς να πιστέψεις"
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 21:00
Κριτοβουλίδου 17
8-10 ευρώ

Θεατρική παράσταση με τίτλο: "Κάτι που να μπορείς να το πιστέψεις" δίδεται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ "Αντίβαρο" στο θεατράκι της οδού Κριτοβουλίδου, στο Ρέθυμνο.

Παραστάσεις:
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 22 με 26 Μαρτίου 2024
 
Ώρα έναρξης 9 μ.μ. 
Εισιτήρια 8 και 10 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων 6988 399325.
 
Εξαιτίας μεγάλης ζήτησης θα γίνει έκτακτα μια ακόμη παράσταση την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στις 9 μ.μ.
 
Λίγα λόγια για την παράσταση από τους διοργανωτές: "Τέσσερις άγνωστοι συναντιούνται και υπογράφουν το πιο παράδοξο συμβόλαιο εργασίας. Οι «συμβαλλόμενοι» συμμετέχουν συνειδητά κι εκούσια  σε αυτό το παιχνίδι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, καλύπτοντας  δικές του ανάγκες.  Δεν κοροϊδεύουν, οι όροι άλλωστε είναι σαφείς. Τα πράγματα όμως εξελίσσονται απρόβλεπτα, οι ανατροπές είναι πολλές και η κατάσταση δεν αργεί να ξεφύγει από τον έλεγχο. Η λογική αντιμέτωπη με το συναίσθημα, η απελπισία με την ελπίδα,  η αλήθεια με το ψέμα και η τέχνη με την πραγματική ζωή, σε μια παράσταση όπου όλοι ψάχνουν κάτι, κάτι που να μπορούν να το πιστέψουν.
 
Το εγχείρημα βασίζεται στο έργο του Υβ Ζαμιάκ (Yves Jamiaque) « Ο κύριος Αμιλκάρ» (1975). Κύριος άξονας της πλοκής του είναι  οι ανθρώπινες σχέσεις και το ανεξάντλητο κουβάρι των συναισθημάτων. Από μικροί αισθανόμαστε την ανάγκη να συνδεθούμε συναισθηματικά με τους άλλους, μεγαλώνοντας όμως, μαζί με την ανάγκη αυτή, μεγαλώνει και ο φόβος μας για την δέσμευση, στεκόμαστε κάθε φορά αδαείς και αδύναμοι μπροστά στην ορμητική δύναμη του έρωτα, η ανθρώπινή μας φύση πασχίζει μονίμως να εκλογικεύσει οτιδήποτε μη μετρήσιμο. Θέλουμε κάπου να ανήκουμε, ωστόσο δεν μπορούμε πάντα να συνυπάρξουμε και σίγουρα φοβόμαστε μην προδοθούμε". 
 
Σκηνοθεσία: Βέρα Κασωτάκη
Σκηνικά –Κοστούμια: Θανάσης Μπλιούμης
Μουσική: Στέλιος Ζουμαδάκης.
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): 
Δημήτρης Βαρελάς, Γιάννης Χατζηβασιλείου, Μαρία Βασιλειάδου, Αφροδίτη Σιαφάκα, Χρήστος Παππάς, Λεμονιά Χρυσανθίδου.
Φωνή δημοσιογράφου : Αντώνης Βαμιεδάκης.